Home » Administratie » Doi ieșeni, arestați preventiv după ce au înșelat o bătrână din Albești de suma de 24.000 de lei

Doi ieșeni, arestați preventiv după ce au înșelat o bătrână din Albești de suma de 24.000 de lei

Doi ieșeni de 27 și 32 de ani au fost ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile sub acuzația de înșelăciune, după ce au păcălit o femeie de 90 de ani, din localitatea Albești, de suma de 24.000 de lei. Tinerii au recurs la metoda ”Accidentul” pentru a reușit să o ducă în eroare pe bătrână, arogându-și calitatea de medic.

O femeie de 90 de ani, din Albești, a rămas fără suma de 24.000 de lei după ce a fost înșelată de către doi tineri, care s-au dat drept medici, prin celebra metodă ”Accidentul”. Tânărul de 27 de ani
și prietena sa de 33 de ani au contacta-o telefonic, într-o primă fază, pe nonagenară, spunându-i în mod eronat că o rudă de-a sa este în stare gravă într-o unitate spitalicească și are nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier. În acest sens, cei doi tineri i-au cerut femeii de 90 de ani toți banii pe care-i are în casă pentru a putea să-i salveze nepotul. Bătrâna a crezut în cele spuse de ieșeni astfel încât atunci când aceștia au ajuns la poarta sa le-a dat economiile sale de o viață, respectiv suma de 24.000 de lei. Ulterior, după ce și-a contactat rudele, femeia de 90 de ani și-a dat seama că a fost înțelată, fiind făcută reclamație la Poliție.

În urma sesizării primită, autorii înșelăciunii au fost identidicați. Polițiștii din cadrul IPJ Vaslui, sub coordonarea unității de parchet competente, au propus luarea măsurii arestării preventive față de cele două persoane, instanța de judecată admițând propunerea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Loredana Stavăr.

Polițiștii vasluieni desfășoară în continuare cercetări pentru a identifica și alte eventuale victime ale celor doi ieșeni prin metoda ”Accidentul”. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: