Home » Administratie » Mașină furată din Slovacia, depistată în Vama Albița. Șoferul basarabean a spus că a cumpărat-o cinstit, cu 4.500 de euro

Mașină furată din Slovacia, depistată în Vama Albița. Șoferul basarabean a spus că a cumpărat-o cinstit, cu 4.500 de euro

O mașină de familie, dată în consemn la frontieră pentru că a fost furată de pe teritoriul Slovaciei, a fost depistată la Vama Albița în timp ce un șofer din Republica Moldova încerca să o scoată din spațiul Uniunii Europene. Șoferul a spus polițiștilor de frontieră a cumpărat-o cu 4.500 de euro și nu știa că autoturismul ar fi fost sustras înainte de a-i fi vândut.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit în Vama Albița, pe sensul de ieșire din țară, un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Franța, care figura în bazele de date ca fiind furat din Slovacia. La volanul mașinii se afla un tânăr de 37 de ani, cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, care nu a putut oferi prea multe explicații credibile autorității de frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Slovacia. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul cu suma de 4.300 de euro şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele basarabeanului de 37 de ani pentru infracțiunea de furt. Totodată, autoturismul, în valoare de 21.500 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (Ionuț PREDA)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About admin

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura