Home » Agricultura » Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui a reluat cursurile de calificare a fermierilor

Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui a reluat cursurile de calificare a fermierilor

Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a demarat cursurile de pregătire profesională a fermierilor. Săptămâna trecută, a fost reluat un curs pentru apicultori la care sunt înscrise 30 de persoane. Cursul a fost înterupt înainte de decretarea stării de urgență, provocată de pandemia de coronavirus. De asemenea, în cursul săptămânii viitoare  va începe un curs nou pentru legumicultori, la care s-au înscris 20 de cursanți.

”Cursurile de pregătire au nivelul de calificare I și se desfășoară pe o perioadă de 360 ore. Participanții dobândesc de la specialiști cu experiență în domeniul agricol cunoștințe necesare calificării pentru care au optat. Prețul unui curs de formare profesională este de 400 lei, iar al unui curs de instruire profesională este de 150 lei, a spus Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui.

Cursurile de instruire profesională sunt efectuate în vederea îmbunătățirii implementării proiectelor, derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Este vorba despre  submăsura privind instalarea tinerilor fermieri și submăsura dedicată dezvoltării fermelor mici.

DAJ Vaslui este autorizată de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui să organizeze cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: apicultor, legumicultor, tractorist agricol, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: