Home » Administratie » Patru bombe, descoperite pe strada Traian, din Vaslui, în timpul unor lucrări. Traficul a fost blocat trei ore

Patru bombe, descoperite pe strada Traian, din Vaslui, în timpul unor lucrări. Traficul a fost blocat trei ore

O bombă de aruncător, provenind din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost descoperită de către o echipă de muncitori care făcea săpături pentru înlocuirea unei magistrale de apă potabilă pe strada Traian, din municipiul Vaslui. Autoritățile, alertate prin numărul de urgență 112, au blocat imediat întreaga zonă pentru a se face asanarea care se impune în astfel de cazuri, alte trei proiectile de infanterie identice fiind găsite de către echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Descoperirea unei bombe în pământ de către o echipă de muncitori care săpa un șanț pentru introducerea unei rețele de apă pe strada Traian a creat panică în întreaga zonă. Salariații firmei care executa lucrările și-au anunțat șeful, fără a mai continua săpăturile sau să atingă respectivul proiectil. În consecință, au fost alertate autoritățile, prin numărul de urgență 112, care au împânzit imediat zona, prima măsură luată fiind blocarea circulației atât a mașinilor cât și a pietonilor.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a intervenit pentru asanarea unor proiectile de artilerie rămase neexplodate din timpul celui cel de-al doilea război mondial. Inițial, a fost găsit un proiectil de către angajații firmei care săpau șanțuri pentru înlocuirea rețelei de apă. Cercetările efectuate au dus la descoperirea în total a patru proiectile de artilerie,acuplate, de calibru 75 mm.
Proiectilele au fost ridicate și transportate în siguranță la depozitul de muniție neexplodată, urmând a fi distruse la o dată ulterioară

”, a declarat, marți, responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Traficul pe strada Traian a fost reluat abia după trei ore, timp în
care pirotehniștii au asanat întreaga zonă pentru a mai descoperi și
alte eventuale proiectile. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*