Home » Administratie » Polițist de la Penitenciarul Vaslui, depistat cu noul coronavirus

Polițist de la Penitenciarul Vaslui, depistat cu noul coronavirus

Un agent din cadrul Penitenciarului Vaslui a fost depistat pozitiv, marți, cu noul coronavirus în urma testării sale la spital. Colegii și șefii polițistului cu care acesta a intrat în contact au fost scos din serviciu și trimiși acasă, comanda unității fiind asigurată acum și cu sprijinul unui reprezentant al Administarției Naționale a Penitenciarelor.

Stare de alertă la Penitenciarul Vaslui, acolo unde un polițist care desfășura activități atât în sectorul administrativ cât și în cel operativ a fost depistat infestat cu virusul SARS-CoV-2 pe data de 7 iulie, după ce s-a prezentat la spital din cauza simptomatologie de boală. Agentul în cauză a fost ultima dată la serviciu pe 23 iunie, dată după care a intrat în concediu de odihnă. Însă, până atunci, acesta a interacționat cu mai mulți colegi și șefi de-ai săi. În consecință, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a dispus scoaterea acestora din serviciu, sarcinile lor fiind preluate de colegi care nu au intrat în contact cu polițistul infestat.

Având în vedere că poliţistul de penitenciare a interacţionat cu membri din comanda unităţii, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată într-un comunicat al ANP.

În perioada de când a plecat în concediu de odihnă și până la confirmarea polițistului cu noul coronavirus, niciun alt salariat al Penitenciarului Vaslui nu a prezentat simptomatologie de boală. Administrația Națională a Penitenciarelor a mai precizat că la această unitate “misiunile specifice se derulează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi”. Din primele verificări, nu a fost identificat nici un risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate, a adăugat ANP. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Nicolae Bădeanu și-a depus candidatura la Primăria Bârlad. Deviza electorală: Stop nepăsare! Start implicare!

În cursul zilei de duminică, Nicolae Bădeanu, reprezentant al ...

Vasluienii nu mai au bani pentru plata impozitelor locale. Primăriile sunt cu veniturile la cota de avarie

de Dănuț CIOBANU  Colectarea veniturilor la bugetele locale ale ...

Seceta prelungită și pășunile în paragină pun pe butuci afacerile din zootehnia vasluiană

Seceta prelungită din ultimele luni afectează grav și sectorul ...