Home » Administratie » Polițist de la Penitenciarul Vaslui, depistat cu noul coronavirus

Polițist de la Penitenciarul Vaslui, depistat cu noul coronavirus

Un agent din cadrul Penitenciarului Vaslui a fost depistat pozitiv, marți, cu noul coronavirus în urma testării sale la spital. Colegii și șefii polițistului cu care acesta a intrat în contact au fost scos din serviciu și trimiși acasă, comanda unității fiind asigurată acum și cu sprijinul unui reprezentant al Administarției Naționale a Penitenciarelor.

Stare de alertă la Penitenciarul Vaslui, acolo unde un polițist care desfășura activități atât în sectorul administrativ cât și în cel operativ a fost depistat infestat cu virusul SARS-CoV-2 pe data de 7 iulie, după ce s-a prezentat la spital din cauza simptomatologie de boală. Agentul în cauză a fost ultima dată la serviciu pe 23 iunie, dată după care a intrat în concediu de odihnă. Însă, până atunci, acesta a interacționat cu mai mulți colegi și șefi de-ai săi. În consecință, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a dispus scoaterea acestora din serviciu, sarcinile lor fiind preluate de colegi care nu au intrat în contact cu polițistul infestat.

Având în vedere că poliţistul de penitenciare a interacţionat cu membri din comanda unităţii, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată într-un comunicat al ANP.

În perioada de când a plecat în concediu de odihnă și până la confirmarea polițistului cu noul coronavirus, niciun alt salariat al Penitenciarului Vaslui nu a prezentat simptomatologie de boală. Administrația Națională a Penitenciarelor a mai precizat că la această unitate “misiunile specifice se derulează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi”. Din primele verificări, nu a fost identificat nici un risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate, a adăugat ANP. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*