Home » Administratie » Primăria Vaslui acționează pe două fronturi: igienizarea orașului și modernizarea infrastructurii

Primăria Vaslui acționează pe două fronturi: igienizarea orașului și modernizarea infrastructurii

La nivelul municipiului Vaslui este în plină desfășurare o amplă acțiune de igienizare. După ploile torențiale din luna iunie vegetația s-a dezvoltat, iar lucrătorii din cadrul Goscom Vaslui au trecut la acțiune. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, aprecizat că pe lângă îndepărtarea vegetației și curățirea unor străzi de aluviunile aduse de ploi se realizează și mai multe tratamente contra țânțarilor. Municipalitatea are în vederea și menținerea curățeniei în zonele cursurilor de apă, deoarece mai sunt cetățeni care aruncă deșeurile la întâmplare.

”Pe lângă acțiunile de igienizare continuăm proiectele pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Pe străzile unde au fost finalizare instalațiile de apă și canal se va trece la asfaltare. Punem piatră pe unele străzi din Bahnari, lucrăm pe strada Gării și Dimitrie Cantemir, unde se va intra la asfaltare în aceste zile”, a precizat Vasile Pavăl.

Una din investițiile majore ale Primăriei Vaslui pentru acest an este asfaltarea străzilor din Cartierul Brodoc, proiect care beneficiază de o finanțare de la bugetul local de 34,7 milioane de lei.

Astfel, sunt vizate pentru modernizare străzile  Bârladului, Constantin Brâncoveanu, Enachiță Văcărescu, Ciocârliei, Lăcrămioarelor, Nicolae Grigorescu, Zorilor, Pușkin, Ghencea, Grădiniței, Nicolae Titulescu, Horia, Mitropolit Varlaam, Mitropolit Varlaam 2, C. A. Rosetti, C. A. Rosetti 2, Aleea 10. Lungimea totală a rețelei de străzi ce vor fi modernizate este de 9.698 metri.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei. La secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei. De asemenea, la secțiunea de dezvoltare la capitolul venituri este prevăzută suma de  47.854.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: