Home » Local » Salariile de la DGASPC Vaslui, în pericol! Angajații nu și-au primit nici voucherele de vacanță

Salariile de la DGASPC Vaslui, în pericol! Angajații nu și-au primit nici voucherele de vacanță

de Dănuț CIOBANU 

Situația financiară gravă cu care se confruntă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui este departe de a fi rezolvată. Instituția nu are asigurate resursele financiare pentru acoperirea salariilor și au fost făcute demersuri în vederea alocării de fonduri. Pe lângă salarii, angajații nu au primit până la această dată nici tichetele de vacanță. Pentru anul curent, direcția are un minus de 100 milioane de lei. 

Gică Crețu, liderul Sindicatului de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, a spus că au fost făcute demersuri în vederea alocării de fonduri pentru suplimentarea fondului de salarii.

”Am transmis adrese prin care am solicitat să ni se dea banii de salarii. Pentru acest an sunt prinse în buget și voucherele de vacanță, însă acestea se vor da atunci când vom primi banii pentru salarii. Deocamdată, pentru luna iulie avem surse pentru plata salariilor. Am făcut demersuri peste tot. Acum, problema arzătoare este cea legată de banii pentru salarii. Tichetele de vacanță sunt valabile un an după ce au fost distribuite și angajații au timp să le folosească. Așteptăm să vedem ce răspuns primim la cererile noastre”, a spus Gică Crețu, licerul Sindicatului de la DGASPC Vaslui.

În anul 2020, județul Vaslui a primit de la bugetul consolidat al statului cele mai mici sume pentru echilibrarea bugetelor din regiunea Moldovei. Pentru anul curent, bugetul DGASPC Vaslui are un minus de 100 milioane de lei. Este vorba despre un minus de 75 milioane de lei la cheltuielile de personal și un minus de 25 milioane de lei la cheltuielile de bunuri și servicii. Pentru anul 2020, DGASPC Vaslui a solicitat un buget de 233 milioane de lei și a primit doar 116 milioane de lei. Astfel, pentru trimestrele III și IV cheltuielile cu personalul nu sunt asigurate și nici cheltuielile cu bunuri și servicii. Cu aceleași probleme financiare se confruntă și alte județe din țară.

De altfel, la începutul acestui an, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a avertizat toate instituțiile din subordine, în ceea ce privește problemele cu asigurarea finanțării.

”Toate instituțiile din subordinea CJ-ului au bugetele pe deficit, iar la DGASPC Vaslui lipsesc pentru acest an din buget 100 milioane de lei, astfel încât nu sunt asigurate nici măcar salariile și funcționarea. Ca urmare, instituțiile respective trebuie să își gândească bugetele foarte bine, luând măsuri extreme de austeritate. Când spun măsuri de austeritate mă refer la reducerea cheltuielilor și chiar disponibilizări de personal, pentru a putea rezista până la rectificarea”, spunea Dumitru Buzatu.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*