Home » Administratie » 12 angajați ai Ambulatoriului Spitalului Județean Vaslui, depistați cu coronavirus. DSP face anchetă

12 angajați ai Ambulatoriului Spitalului Județean Vaslui, depistați cu coronavirus. DSP face anchetă

Un focar de SARS-CoV-2 este în plină evoluție la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, situat în zona Copou, până acum 12 angajați, toți din rândul personalului nemedical, fiind confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Vaslui desfășoară o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa infectării și dacă există riscul ca focarul de boală să se extindă.

Noul coronaviurs ”lovește” din nou la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. După focarul din această primăvară de la Secția de Pneumoftiziologie, un alt sector al unității medicale este afectat de SARS-CoV-2. De această dată este vorba de Ambulatoriul de Specialitate, situat în zona Copou, la patru kilometri de SJU Vaslui, acolo unde 12 angajați sunt confirmați cu noul coronavirus. Toți cei depistați pozitiv sunt din rândurile personalului TESA, care lucrează la birouri. Prima confirmare de boală a fost făcută la începutul acestei săptămâni. Cele 12 persoane au fost internate la Spitalul de Urgență Bârlad, unde urmează tratamentul specific.
Direcția de Sănătate Publică Vaslui face anchetă epidemiologică pentru a stabili care este, în primul rând, sursa îmbolnăvirii. De asemenea, autoritățile sanitare vor trebui să găsească și ceilalți contacți ai persoanelor depistate pozitiv pentru a vedea care este riscul extinderii focarului de la Ambulatoriul de Specialitate al SJU Vaslui. Până acum, reprezentanții DSP au stabilit că angajații depistați cu SARS-CoV-2 nu ar fi intrat în contact cu personalul medical astfel încât nici activitatea Policlinicii nu este afectată. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*