Home » Administratie » 15 persoane, printre care și un străin, lucrau ilegal la firme dintr-o singură comună. ITM a dat amenzi de 300.000 de lei
DCF 1.0

15 persoane, printre care și un străin, lucrau ilegal la firme dintr-o singură comună. ITM a dat amenzi de 300.000 de lei

Nu mai puțin de 15 persoane, printre care și un cetățean străin, au fost descoperiți că lucrau fără forme legale la agenți economici de pe raza comunei Drânceni, în urma unor descinderi făcute de de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, cu sprijinul Poliției. Organele de control au aplicat amenzi în valoarea totală de 300.000 de lei.

Comuna Drânceni, pe teritoriul căruia se află și Punctul de Trecere a Frontierei Albița, se pare că este raiul firmelor care desfășoară activități cu oameni care nu le trebuie niciun fel de contract legal de muncă. Dovadă este numărul mare de persoane descoperite că lucrau ”la negru”, în urma unor controale desfășurate în perioada 10 iunie – 2 iulie de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Județene, Poliția de Frontieră și Biroul Vamal Albița. La cele nouă firme găsite că desfășurau diverse activități, echipele de control au găsit 14 oameni care munceau fără forme legale de angajare. Pentru fiecare persoană găsită în ilegalitate, s-a aplicat câre o sancțiune de 20.000 de lei, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 280.000 lei. De asemenea, pentru un cetățean din Republica Moldova s-a mai aplicat încă o sancţiune de 20.000 lei pentru nerespectarea obligaţiilor de lucru pentru cetăţenii străini.

Acțiunile de control se încadrează în planul de acțiune al ITM Vaslui privind combaterea muncii nedeclarate și identificarea abaterilor în domeniul sănătății și securității în muncă. Aceste activități vor continua în vederea verificării legislaţiei muncii şi a normelor de securitate şi sănătate în muncă, în special în contextul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Acțiunea desfășurată de organele de control la agenții economici din comuna Drânceni s-a făcut cu respectarea tuturor măsurilor stabilite și dispuse prin acte normative privind protecția împotriva SARS-COV-2. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*