Home » Local » Inspecția Muncii Vaslui a controlat vama Albița și societățile din comuna Drânceni

Inspecția Muncii Vaslui a controlat vama Albița și societățile din comuna Drânceni

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a întreprins în ultima lună o acţiune de control la punctul de frontieră Albiţa şi la societăţile de pe raza comunei Drânceni. Acțiunea inspectorilor a fost coordonată de inspectorului șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase, şi şeful serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui. Scopul acțiunii a fost identificarea muncii nedeclarate, precum şi verificrea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității si sănătătii în muncă.

”Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vaslui, Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi şi a Biroului Vamal de Frontieră Albiţa. Aceste structuri au asigurat un suport activ la realizarea obiectivelor stabilite de ITM Vaslui. Echipele de control au identificat 9 angajatori care desfășurau activități, fiind depistate 14 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Pentru fiecare persoană depistată că lucra fără contract de muncă s-a aplicat o sancțiune de 20.000 lei, valoarea sancţiunilor fiind de 280.000 lei”, a spus Manuela Moraru, purtător de cuvânt al ITM Vaslui.

Tot în cadrul acțiunii a fost descoperit un cetățean străin din Republica Moldova, pentru care s-a aplicat o sancţiune de 20.000 lei pentru nerespectarea obligaţiilor de lucru pentru cetăţenii străini.

Acțiunile se încadrează în planul de acțiune al ITM Vaslui privind combaterea muncii nedeclarate și identificarea abaterilor în domeniul sănătății și securității în muncă. Aceste acţiuni vor continua în vederea verificării legislaţiei muncii şi a normelor de securitate şi sănătate în muncă în special în contextul prevenirii răspândirii  SARS-COV-2.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: