Home » Administratie » Proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui dă mari bătăi de cap autorităților locale

Proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui dă mari bătăi de cap autorităților locale

Contractul de execuție al proiectului de apă și canal este semnat cu SC Aquavas, iar autoritățile locale nu au nicio pârghie pentru a interveni. Deși sunt deschise mai multe fronturi de lucru, municipalitatea nu este mulțumită de ritmul de lucru.

”Nu am luat în viața mea atâtea critici, cum am luat la acest proiect. Sunt probleme diferite legate de forța de muncă, de utilaje, de ritmul de lucru etc. Este un proiect amplu, nu sunt beneficiarul contractului de execuție. Am dat front de lucru pe Traian, unde s-a stabilit un program de lucru. Am redus timpul lucrării la două luni, pentru că intersecția de pe Călugăreni este dificil de realizat. Pregătim frontul de lucru și pentru strada Călugăreni. Este o investiție importantă și ne creează probleme”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Proiectul a demarat în cursul anului trecut în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc, urmând ca din anul 2020 lucrările de modernizare să fie extinse în interiorul orașului.

În cursul lunii septembrie 2018, în Sala Mare a Primăriei Vaslui a avut loc conferința de presă organizată cu prilejul semnării contractului de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: