Home » Administratie » Casă construită de Episcopia Hușilor, predată ”la cheie” unei familii cu cinci copii din Draxeni, căreia i-a ars casa

Casă construită de Episcopia Hușilor, predată ”la cheie” unei familii cu cinci copii din Draxeni, căreia i-a ars casa

O nouă locuință, ridicată din temelii cu sprijinul financiar al Bisericii Ortodoxe Române, a fost predată ”la cheie” unei familii cu cinci copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, din localitatea Draxeni (Rebricea), care a rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu. Aceasta este cea de-a patra casă construită în cadrul programului social-filantropic „Bucuria e acasă”, derulat de Episcopia Huşilor şi Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”.

Bucurie mare pentru familia Balan, din localitatea Draxeni, care s-a mutat într-o casă nouă construită în timp record de Episcopia Hușilor. Locuința a fost sfințită chiar de către episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, care a oficiat slujba alături de alți preoți, printre care protopopul Adrian Chirvasă şi parohul Vasile Tiberiu Macsim. Compusă din șapte membri, din care cinci copii cu vârstele cuprinse între 3 şi 12 ani, familia Balan a rămas fără un acoperiș deasupra capului în apropierea sărbătorii Învierii Domnului, atunci când le-a ars locuinţa. În aproximativ o lună şi jumătate, în perioada crizei sanitare provocată de coronavirus, preotul paroh Vasile Tiberiu Macsim, sprijinit de mai mulţi oameni de bine şi de Centrul Eparhial Huşi prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, a reuşit să finalizeze casa şi să o utileze complet.

În consecință, la finalul slujbei de sfinţire, episcopul Ignatie a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă ridicarea noii case, subliniind rolul căminului familial în creşterea armonioasă a copiilor: „Ne bucurăm pentru faptul că proiectul social-filantropic al Episcopiei Huşilor, intitulat sugestiv „Acasă e bucuria”, îşi găseşte concreteţea în cea de-a patra casă, ridicată pentru o familie cu cinci copii, căreia îi arsese locuinţa cu trei luni în urmă.

«Acasă» înseamnă siguranţă, afectivitate, dragoste şi unitatea familiei. Zidind această casă, ne-am dorit ca ea să fie locul în care să se bucure cei cinci copilaşi, împreună cu părinţii lor.
Le mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect de suflet, Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”, coordonată de părintele consilier Vladimir Beregoi, şi părintelui Vasile Tiberiu Macsim, parohul de la Draxeni, care a făcut posibil ca în vreme de pandemie, această casă să fie ridicată în aproximativ o lună şi jumătate”.

 

Ierarhul Huşilor a oferit distincţia de vrednicie „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a Episcopiei Huşilor mai multor persoane care au sprijinit proiectul de la Draxeni. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: