Home » Administratie » Municipiul Vaslui are în lucru două documente capitale: planul urbanistic general și strategia de dezvoltare

Municipiul Vaslui are în lucru două documente capitale: planul urbanistic general și strategia de dezvoltare

Primăria Vaslui are în execuție Planul Urbanistic General (PUG) al orașului. Documentul va trasa direcțiile de dezvoltare ale municipiului reședință de județ pentru următorii 14 ani și este realizat de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.

”Avem în execuție PUG-ul, prin care vom stabili modul în care ne vom dezvolta. Acest plan trebuie corelat cu strategia de dezvoltare urbană, pentru a fi un document lucrativ pentru municipiul nostru”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În prima jumătate a acestui an, Consiliul Local a aprobat implementarea proiectului ”Planificare Strategica – Municipiul Vaslui”, finanțat prin  Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 -2020. Aleșii locali au votat și valoarea totală a proiectului care este în sumă de 927.431  lei (inclusiv TVA). În cadrul strategiei este vorba despre proiecte care totalizează aproximativ 50 milioane de euro.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de ”Întocmirea documentațiilor de planificare strategică pe termen lung la nivelul municipiul Vaslui”. Obiectivele specifice sunt: realizarea planului strategic instituțional al muncipiului Vaslui aferent anilor 2021-2022; realizarea strategiei integrate de dezvoltare urbana a municipiului Vaslui 2021-2027; realizarea planului de mobilitate urbană durabilă al municipiului Vaslui pentru perioada 2021-2027.

Elaborarea documentelor de planificare, în acord cu obiectivele strategice care stau la baza politicii de dezvoltare regională și coeziune propusă la nivelul Uniunii Europene, vor răspunde nevoilor și exigențelor de finanțare pentru următoarea perioadă de programare a fondurilor europene 2021-2027.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: