Home » Administratie » Comunități scoase din izolare. Satele Popești și Tulești din comuna Dragomirești au ieșire la asfalt

Comunități scoase din izolare. Satele Popești și Tulești din comuna Dragomirești au ieșire la asfalt

În ultima perioadă, în comuna Dragomirești s-a lucrat intens la unul din cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba despre asfaltarea a două drumuri comunale, investiție care a fost finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea totală a proiectului a fost de 11 milioane de lei.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că prin finalizarea investiției s-au scos din izolare satele Popești și Tulești, care din cauza drumurilor proaste pe timp de iarnă rămâneau izolate de restul comunei.

”Putem spune că prima jumătate a acestui an reprezintă un real succes pentru comuna Dragomirești. Faptele vorbesc despre acest lucru. Am reușit să asfaltăm 6,5 kilometri de drum cu finanțare de la CNI, pe direcția Popești – Tulești și spre centrul Dragomireștiului. La acest proiect autoritățile locale nu au asigurat cofinanțare, toți banii necesari fiind alocați de către CNI”, a precizat Dănuț Iacob.

Astfel, din centrul satului Rădeni s-au asfaltat 2,7 kilometri de drum comunal spre satul Popești și alți 3,2 kilometri de drum spre satul Tulești. De asemenea, în proiect a fost prevăzută și asfaltarea unui segment de drum pe o lungime de 650 metri în interiorul localității Dragomirești.

”Noi am încercat să facem această investiție cu fonduri europene, dar nu am avut punctajul necesar pentru a obține finanțarea. De acum, în aceste localități vor avea acces și mașinile de pompieri, salvarea și vom pune și un microbuz școlar. Cele două sate au peste 800 de locuitori, iar copiii de acolo mergeau zilnic pe jos mai mulți kilometri prin frig și ploaie până la Școala din Rădeni, din cauză că drumurile sunt impracticabile”, spunea Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: