Home » Local » Vasluienii încasează salarii cu aproximativ 20% mai mici decât media naţională

Vasluienii încasează salarii cu aproximativ 20% mai mici decât media naţională

La sfârşitul lunii aprilie 2020, în judeţul Vaslui s-a înregistrat un număr de 56.078 salariaţi. Faţă de luna aprilie 2019, când pe piața locală activau 56.714 de salariaţi, se înregistrează o descreștere uşoară cu un procent de 1,1%. Conform datelor Direcției Județene de Statistică (DJS) Vaslui, în luna aprilie 2020, câştigul salarial mediu brut a fost de 4.164 lei. Peste medie s-a câştigat în servicii cu 4.807 lei, iar sub medie s-au situat câştigurile din industrie plus construcţii: 3.004 lei şi din agricultură, silvicultură şi piscicultură cu 3.963.

”În aceeași lună, câştigul salarial mediu net a fost de 2.542 lei. Peste medie s-a câştigat în servicii (2.866 lei), iar sub medie s-au situat câştigurile din industrie plus construcţii cu 1.972 lei şi din agricultură, silvicultură şi piscicultură cu 2.368 lei”, se arată în buletinul statistic publicat de DJS Vaslui.

Potrivit acelorași date statistice, în luna martie 2020, la nivel național s-a înregistrat un câștig salarial mediu brut de 5.201 lei și un câștig salarial mediu net în valoare de 4.164 lei. Dacă ne raportăm la aceste valori, se observă că nivelul câştigului salarial din judeţ este cu circa 20% mai mic decât media naţională.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

O poveste fără sfârșit: Extinderea rețelei de apă și canalizare din Bârlad

Deputat Mihai Botez  Implementarea proiectului de modernizare a sistemului ...

Deputatul Daniel OLTEANU, despre startul pur electoral al construcției centurii Bârlad: «Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele de pe șantier cu ei!»

Deputatul Daniel Olteanu demontează minciunile sfruntate ale primarului Dumitru ...

Vasluiul pregătește proiectul pentru al doilea drum strategic. Drumul are 74 de kilometri și trece prin 9 UAT-uri

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui a demarat pregătirea ...