Home » Administratie » Viaţa a șapte pasageri dintr-un microbuz, pusă în pericol de un tânăr care conducea fără permis pe Valea Prutului

Viaţa a șapte pasageri dintr-un microbuz, pusă în pericol de un tânăr care conducea fără permis pe Valea Prutului

Viața a șapte pasageri care se duceau spre Germania cu un microbuz înmatriculat în Bulgaria a fost pusă în pericol de un tânăr inconștient din Republica Moldova care s-a urcat la volanul mașinii fără a avea permis de conducere. Polițiștii de frontieră, cei care l-au depistat în trafic pe basarabean pe raza localității Berezeni, au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, precum și pe cel al șoferului de drept al microbuzului, care i-a încredințat autovehiculul conaționalului său, deși știa că nu are permis de conducere.

Inconștiența unor basarabeni putea să ducă la o adevărată tragedie pe drumul național care străbate Valea Prutului la noi în județ. Și asta după ce un șofer din Republica Moldova, care transporta șapte persoane în Germania, l-a pus pe un tânăr de 19 ani să conducă microbuzul său, deși știa că acesta din urmă nu avea permis de conducere. Din fericire, cele opt persoane aflate în microbuz au fost salvate la timp de polițiștii de frontieră, care l-au oprit pe basarabeanul inconștient pe raza localității Berezeni.

Imediat după ce au oprit mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au observat că, atunci când au efectuat semnalele regulamentare de oprire, persoana care era la volan a făcut schimb de locuri cu pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față.
Organele de control au procedat la legitimarea persoanelor şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport se aflase cetăţeanul moldovean de 19 ani, care nu posedă permis de conducere, iar persoana din dreapta este cetăţeanul moldovean de 21 de ani, conducătorul de drept al autovehiculului, care efectua curse pe relația Republica Moldova – Germania. Totodată, în microbuz se mai aflau şase persoane, în calitate de pasageri”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Cu privire la cele constatate, șoferul microbuzului a declarat faptul că efectuează curse regulate, urmând să transporte în Germania cele şase persoane. Acesta a mai adăugat că, simțindu-se obosit, i-a încredințat microbuzul tânărului de 19 ani pentru a fi condus, cu toate că știa că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie.
În consecință, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele tânărului de 19 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. De asemenea, în același dosar va fi cercetat și șoferul de 21 de ani pentru încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Nicolae Bădeanu și-a depus candidatura la Primăria Bârlad. Deviza electorală: Stop nepăsare! Start implicare!

În cursul zilei de duminică, Nicolae Bădeanu, reprezentant al ...

Vasluienii nu mai au bani pentru plata impozitelor locale. Primăriile sunt cu veniturile la cota de avarie

de Dănuț CIOBANU  Colectarea veniturilor la bugetele locale ale ...

Seceta prelungită și pășunile în paragină pun pe butuci afacerile din zootehnia vasluiană

Seceta prelungită din ultimele luni afectează grav și sectorul ...