Home » Administratie » Doi subofițeri de la ISU Vaslui, depistați pozitiv cu COVID-19. Sursa bolii, o angajată a Spitalului Județean

Doi subofițeri de la ISU Vaslui, depistați pozitiv cu COVID-19. Sursa bolii, o angajată a Spitalului Județean

Un focar de coronavirus este confirmatla Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, după ce doi subofițeri au fost diagnosticați pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Sursa îmbolnăvirii celor doi pompieri, unul dintre ei fiind șef de tură pe operativ, este soția unuia dintre ei, angajată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Doi angajați ai ISU Vaslui au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus în urma testărilor care se impuneau a fi făcute din cauza depistării cu COVID-19 a soției unuia dintre pompieri. Cel care a dus boala în inspectorat a fost un subofițer care face parte din rândul personalului TESA, luând virusul de la nevasta sa care lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul Financiar. Testarea a o parte dintre colegii pompierului a condus la confirmarea a încă un caz de SARS-CoV-2 la un alt subofițer, de această dată fiind vorba de un șef de tură din operativ.

În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru încă alți patru subofițeri.
Capacitatea operativă a unității nu a fost afectată. De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2. Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților, dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Un alt focar de coronavirus este în evoluție și la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde, până acum, sunt confirmați cu SARS-CoV-2 un număr de 12 angajați din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: