Home » Agricultura » Începând din luna iulie, legumicultorii vasluieni vor umple piețele cu usturoi

Începând din luna iulie, legumicultorii vasluieni vor umple piețele cu usturoi

Tot mai mulți fermieri din județul Vaslui aleg să cultive usturoi. În acest an, 17 fermieri de la nivel local s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi, iar 15 producători au înființat plantații. Valoarea sprijinului financiar acordat în anul 2020 este de maxim de 14.248,80lei/hectar și reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/hectar, fără a depăși valoarea maximă de 20.000 euro în trei exerciţii financiare/beneficiar.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a productiei de usturoi au obligaţia de a obţine o producție de minimum 3 kilograme usturoi/10 metri pătrați (mp), pe o suprafața cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp. Pentru anul 2020, valorificarea producţiei de usturoi se va efectua în perioada 1 iulie – 20 noiembrie iar documentele justificative se vor depune la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui până la data de 27 noiembrie 2020”, a spus Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui.

Ȋn ceea ce privește eligibilitatea în acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitanţii au obligaţia de a îndeplini o serie de condiţii: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp – marcată la loc vizibil cu o placă-indicator, să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol, să facă dovada producției realizate prin documente justificative precum și să deţină registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi cu tratamentele aplicate.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*