Home » Administratie » Marea asfaltare cuprinde municipiul Vaslui. Circa 40 kilometri de stăzi vor fi modernizați

Marea asfaltare cuprinde municipiul Vaslui. Circa 40 kilometri de stăzi vor fi modernizați

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui pregătește pentru asfaltare patru pachete de străzi, care totalizează circa 30 de kilometri. Este vorba despre șoselele din zonele Viișoara, Moara Greci, Filaturii și Rediu. Dacă la acest program de investiții mai adăugăm și modernizarea drumurilor din cartierul Brodoc, municipalitatea va asfalta în următorii ani circa 40 kilometri de străzi.

Primăria Vaslui lansează un nou program de investiții în infrastructura rutieră, care va fi finanțat cu fonduri de la bugetul local. În acest sens, în la următoarea rectificare bugetară, vor fi prevăzute sume în buget pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru respectivele proiecte. Lucrările se vor derula pe o perioadă de patru ani și constau modernizarea unor străzi pe o distanță de aproximativ 30 kilometri.

În rectificarea bugetului vom prinde cele patru pachete de străzi. Este vorba despre zonele Viișoara, Moara Greci, Filaturii și Rediu. Vom introduce în studiile de fezabilitate aceste străzi. Pregătim aceste patru pachete de străzi, iar în următorii 3 – 4 ani se vor derula aceste investiții”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Pe lângă cele patru proiecte de străzi, municipalitatea a mai anunțat pentru acest an asfaltarea străzilor din Cartierul Brodoc. Lungimea totală a rețelei de străzi ce vor fi modernizate este de 9.698 metri. Proiectul beneficiază de o finanțare de la bugetul local de 34,7 milioane de lei.

Astfel, sunt vizate pentru modernizare străzile  Bârladului, Constantin Brâncoveanu, Enachiță Văcărescu, Ciocârliei, Lăcrămioarelor, Nicolae Grigorescu, Zorilor, Pușkin, Ghencea, Grădiniței, Nicolae Titulescu, Horia, Mitropolit Varlaam, Mitropolit Varlaam 2, C. A. Rosetti, C. A. Rosetti 2, Aleea 10.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei, iar la cheltuieli este estimată aceeași sumă. De asemenea, la secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei, în timp ce la cheltuieli este prognozată aceeași sumă. Nu în ultimul rând, secțiunea de dezvoltare din cadrul bugetului general pe 2020 al municipiului Vaslui are prevăzută la capitolul venituri suma de  47.854.000 lei, iar la cheltuieli este etimată aceeași sumă.

Dacă în anul 2019 bugetul Vasluiului a fost în valoare de 120 milioane de lei, în acest an veniturile estimate se ridică  la suma de 163 milioane de lei. Practic, avem de a face cu o creștere a veniturilor cu 41 milioane de lei, o sumă importantă pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: