Home » Administratie » Satele Popești, Poiana Petrei, Doagele și Rădeni vor avea școli la standarde europene

Satele Popești, Poiana Petrei, Doagele și Rădeni vor avea școli la standarde europene

Patru sate din comuna Dragomirești vor avea în perioada următare școli moderne, cu centrale termice proprii și grupuri sanitare în interior. În prezent, constructorii lucrează la toate cele patru investiții, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Cele patru proiecte vizează demolarea și construcția unei școli noi în satul Popești, reabilitarea școlii din satul Poiana Petrei, reabilitarea școlii din satul Doagele și reabilitarea școlii din satul Rădeni.

Lucrăm la toate aceste școli, unde constructorii muncesc la turnarea fundației sau la placă. Aceste patru proiecte și încă o investiție la un drum dispun de o finanțare total de 10 milioane de lei. Toate aceste clădiri vor avea acoperișuri noi, centrale termice proprii și vor fi izolate termic. De asemenea, vor fi montate în interior grupuri sanitare, pentru a putea primi avizele necesare de la Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

O altă investiție care are valoarea de 5 milioane de lei este, de asemenea, un proiect important pentru comunitatea locală. Investiția privește asfaltarea unui drum de interes local pe o lungime de 4,5 kilometri. Acest drum trece prin mai multe localități: Vladia, Doagele, Rădeni, Dragomirești, Poiana Petrei. Practic, drumul comunal face legătura între drumurile naționale și județene din zonă cu principalele obiective din comuna Dragomirești, cum ar fi școli, biserici etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*