Home » Administratie » Vasluiancă înșelată de un fals doctor din Bacău de suma de 5.000 de lei, prin metoda ”Accidentul”. Bărbatul a fost arestat

Vasluiancă înșelată de un fals doctor din Bacău de suma de 5.000 de lei, prin metoda ”Accidentul”. Bărbatul a fost arestat

O femeie de 56 de ani, din municipiul Vaslui, a fost înșelată de 5.000 de lei de un fals doctor din Bacău care a pretins la telefon că sora femeii a suferit un accident și are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală în schimbul sumei de bani. Bărbatul a fost prins de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

Femeile din județul nostru cad în continuare victime celebrei metode de înșelăciune ”Accidentul”. După o bătrână de 90 de ani care a fost păcălită de 20.000 de lei de doi tineri din Iași, acum a venit rândul unei vasluience de 56 de ani, care a fost înșelată de un bărbat de 30 de ani, din Bacău. Și de această dată, cel care a apelat telefonic victima a pretins că este medic și că o poate ajuta, în schimbul sumei de 5.000 de lei, pe sora femeii, care ar fi fost victima unui accident. Vasluianca a dat crezare celor spuse de tânăr astfel încât atunci când la ușă a ajuns un fals curier i-a dat acestuia banii ceruți la telefon. Abia când fiul femeii a ajuns acasă la aceasta a aflat că mama sa a căzut victimă metodei ”Accidentul”. În consecință, a reclamat situația la poliție, fiind demarate cercetări de către lucrători ai Biroului de Investigații Criminale Vaslui. După trei luni și jumătate de anchetă, polițiștii au reușit să dea de urma autorului înșelăciunii.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea unității de parchet competente, au propus luarea măsurii arestării preventive față de bărbat, instanța de judecată admițând propunerea. Astfel, persoana în cauză a fost arestată preventiv pentru 30 de zile”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana Stavăr.
Bărbatul de 30 de ani, din Bacău, a fost prins cu ajutorul polițiștilor din cadrul Direcției pentru Operațiuni Speciale. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: