Home » Administratie » 1,3 milioane de echipamente de protecție împotriva COVID-19, pentru beneficiarii din centrele sociale vasluiene

1,3 milioane de echipamente de protecție împotriva COVID-19, pentru beneficiarii din centrele sociale vasluiene

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui va depune un proiect pentru obținerea de finanțare europeană, în vederea protejării categoriilor vulnerabile din centrele sociale. Valoarea întregului proiect propus spre finanțare este de 4.426.680 lei. Protecția Copilului Vaslui va gestiona 3 milioane de lei, Centrul Social Băcești o sumă de 916.994 lei, iar Centru Social Codăești 472.137 lei. Cu banii se vor achiziționa echipamente de protecție, biocide, soluții necesare asigurării igienei și dezinfecției etc. În total, vor fi achiziționate 1.312.096 echipamente de protectie personală.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să depună pentru finanțare proiectul “Creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19 la nivelul serviciilor publice socio-medicale subordonate UAT Județul Vaslui”. Proiectul va fi depus în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DAGSPC) Vaslui, Centrul de Asistență Medico-Socială (CAMS) Băceşti și Centrul de Asistență Medico-Socială (CAMS) Codăeşti. Proiectul european se adresează priorității de investiții a POIM „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” pentru centre sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile. Durata de implementare a proiectului este de  6 luni.

”Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 în centrele sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile din subordinea UAT județul Vaslui prin dezvoltarea capacității de protecție și implicit limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, asigurând astfel un răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19”, se arată în proiectul la proiectul de hotărâre  care urmează să fie aprobat în ședința ordinară a CJ Vaslui.

Beneficiarii direcți sunt trei entitati publice cu personalitate juridică din subordinea CJ Vaslui care coordonează cele 45 de centre sociale rezidențiale pentru categorii vulnerabile care beneficiază prin proiect de dotare cu echipamente de protecție, biocide, soluții necesare asigurării igienei și dezinfecției, alte materiale de protecție și dispozitive în scopul obținerii în timp util și eficient al unui răspuns adecvat la criza COVID-19; personalul si rezidenții celor 45 de centre rezidențiale care vor beneficia de dotările achiziționate ca urmare a implementării proiectului.

Valoarea totală a întregului proiect propus spre finanțare este de 4.426.680 lei, din care: valoarea gestionată de UAT Județul Vaslui este de 32.742 lei; valoarea gestionată de DGASPC este de 3.004.805 lei; valoarea gestionată de CAMS Băcești este de 916.994 lei; valoarea gestionată de CAMS Codăești este de 472.137 lei. Valoarea finanțării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională este în procent de 100% , respectiv în cuantum de 4.426.680 lei.

Echipamente de protecție pentru personalul și rezidenții celor 45 de centre sociale rezidențiale beneficiare ale proiectului, 1.312.096 bucăți, după cum urmează: echipamente de protectie personală DGASPC Vaslui – 1.107.928 bucăți; echipamente de protecție personală CAMS Băcești  – 159.282 bucăți; echipamente de protecție personală CAMS Codăești  – 44.886 bucăți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: