Home » Local » Alianța 2020 și-a lansat candidații pentru municipiul Vaslui. Deviza alegerilor locale: Vasluiul renaște cu noi!

Alianța 2020 și-a lansat candidații pentru municipiul Vaslui. Deviza alegerilor locale: Vasluiul renaște cu noi!

de Dănuț CIOBANU 

Alianța 2020 (USR/PLUS) și-a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, echipa cu care va participa la alegerile locale pentru Consiliul Local și Primăria Vaslui. Deputatul Mihai Botez a precizat că alianța vine în fața vasluienilor cu niște candidați credibili, competenți, care sunt dedicați pentru comunitatea în care trăiesc. Deviza electorală a Alianței 2020 Vaslui este ”Vasluiul renaște cu noi”, obiectivul echipei fiind dezvoltarea municipiul Vaslui. 

Alin Silitră, executor judecătoresc, candidează pentru funcția de primar al municipiului Vaslui. Împreună cu întreaga echipă, Silitră a spus că militează pentru revitalizarea municipiului Vaslui prin implementarea de politici publice dinamice, care să dezvolte economia locală, astfel încât mediul privat să prospere și să apară noi locuri de muncă bine plătite. Alin Silitră a subliniat că, dacă în Vaslui sunt condiții decente de locuit, nu același lucru se poate spune că e și ușor de trăit.

”Nu poți spune că e ușor de trăit, dacă nu ai norocul să fii bugetar. Tinerii nu au perspective și pleacă în alte localități la studii sau la muncă în străinătate. Vasluiul seamănă cu o societate aflată în prag de insolvență, care are nevoie de un plan de relansare. Avem o echipă de consilieri care va face o treabă bună”, a precizat Alin Silitră.

Un exemplu de proastă guvernare locală este cel al fostei unități militare, unde actuala municipalitate a decis să plaseze toate serviciile de asistență socială.

”Eu aș vedea altfel acest proiect. Am văzut la Iași cum se dezvoltă firmele de IT. Ar fi la îndemâna municipalității să colaboreze cu unități de profil  și firme IT pentru deschiderea unor secții ale UAIC din Iași la Vaslui și punerea la dispoziție a unor spații unde să se dezvolte societăți din sectorul IT. Tinerii din orașul nostru sunt talentați în acest domeniu, însă sunt nevoiți să fugă pentru a lucra în alte orașe cum ar fi Iași sau Cluj”, a mai adăugat Silitră.

Dragoș Chirica, masterand în studii europene, este unul din candidații Alianței 2020 pentru Consiliul Local Vaslui. Tânărul politician a prezentat pe scurt programul echipei pe segmentul atragerii de finanțare europeană, enumerând o serie de proiecte care se pliază pe necesitățile de la nivel local.

Vrem un oraș digitalizat, mai verde, cu autobuze și taxiuri electrice. O altă direcție de acțiune în ceea ce privește atragerea de fonduri europene este conectivitatea, dar și un oraș mai social, un oraș mai apropiat de cetățenii săi. Actuala municipalitate nu atage fonduri europene și se bazează mai mult pe resursele locale, nu reușește deloc să vadă alte fonduri europene sau din alte surse externe. Vrem să ajutăm microfermele din zona metropolitană a Vasluiului să își valorifice produsele agricole, să organizăm piețe volante cu vânzători volanți. În fiecare duminică să fie oprită o stradă pentru câteva ore, unde fermieiri să își vândă produsele”, a subliniat Dragoș Chirica.

Vasile Filipescu, profesor, este un alt candidat propus vasluienilor de Alianța 2020 pentru executivul local. Acesta a precizat că s-a decis să intre în politică în timpul guvernări PSD, caracterizată de derapajele de la statul de drept ale fostului lider Liviu Dragnea.

”Sunt profesor și vreau să vă spun că numărul elevilor de la toate școlile scade și la nivel urban, dar și în rural. Acest lucru indică o problemă uriașă. Nu mai sunt părinți care să aducă copiii la școală. Trebuie să facem o reformă radicală a modului în care se face practic politică”, a precizat Vasile Filipescu.

În cursul conferinței de presă, au mai fost prezentați și alți candidați pentru Consiliul Local Vaslui, care au făcut prezentărui scurte despre diferite domenii de activitate: Alin Moldoveanu a vorbit despre dezvoltarea transportului local; Cătălin Mândru despre educație; Mihaela Bohotineanu despre sănătate; Simona Licer și Iuliana Teslariu despre social.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: