Home » Administratie » Pandemia de COVID-19 amână finalizarea celui mai mare proiect din Moldova dedicat romilor

Pandemia de COVID-19 amână finalizarea celui mai mare proiect din Moldova dedicat romilor

Pandemia de coronavirus a întârziat finalizarea proiectului derulat de Primăria Dragomirești „Desegregarea romilor prin aplicarea, gestionarea și operaționalizarea măsurilor de includere și de reducere a excluziunii sociale aplicând tactici integrate”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoarea totală de 24 milioane lei, din care contribuția neramburasbilă europeană este de 20,3 milioane lei și 3,3 milioane lei fonduri din bugetul național.

Dănuț Iacob, primarul comune Dragomirești a precizat că s-au  implementat circa 85% din activitățile proiectului și mai sunt de organizat niște cursuri, analize medicale și de reabilitat un număr de 30 de case.

”Proiectul trebuia finalizat în data de 24 august, dar din cauza pandemiei lucrările la case nu s-au putut realiza conform graficului și constructorul nu a putut preda casele renovate. Acum constructorul a început lucrul și are în vedere recuperarea timpului pierdut. În rest, suntem în grafic cu activitățile proiectului, am înființat 25 de firme, am angajat în șantierele din comuna 80 de persoane din grupul țintă. Sper să fie un succes acest proiect și să îl încheiem cu bine. După acest proiect vor rămâne niște societăți, firme dotate cu echipamente, case modernizate și altele”, a spus Dănuț Iacob.

Grupul țintă al proiectului este format din 551 de persoane, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din satele Doagele și Rădeni. Din grupul țintă, 276 sunt persoane adulte și active pe piața muncii, care pot fi subiect al măsurilor de ocupare, 245 sunt copii, iar 30 sunt persoane vârstnice/persoane cu dizabilități.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*