Home » Administratie » 20 de angajați de la Spitalul Bârlad, depistați cu noul coronavirus. Secția de Neonatologie a fost închisă

20 de angajați de la Spitalul Bârlad, depistați cu noul coronavirus. Secția de Neonatologie a fost închisă

Un nou focar de coronavirus este în evoluție la Spitalul de Urgență Bârlad, unitatea suport COVID-19 la nivelul județului Vaslui, acolo unde 20 de angajați din cadrul Secției de Neonatologie au fost depistați cu virusul SARS-CoV-2. Alte rezultate la testările făcute în Secția de Obstetrică-Ginecologie, precum și la nou-născuții și mămicile acestora care se află internați la spital sunt așteptate de către conducerea unității medicale.

Secția de Neonatologie a Spitalul de Urgență Bârlad s-a transformat într-un focar de COVID-19, în condițiile în care în cadrul acesteia 20 de salariați au această boală, din care un medic, 16 asistente, două infirmiere și o îngrijitoare. Conducerea unității medicale bârlădene așteaptă rezultatele și la alte teste făcute în rândul personalului medical și auxiliar, în special din Secția de Obstetrică-Ginecologie. De asemenea, și mai multe femei care abia au născut au fost testate, la fel ca și bebelușii acestora.

În momentul de față, se află în derulare o anchetă epidemiologică pentru depistarea pacientului zero din rândul celor 20 de persoane confirmate cu coronavirus. Așa cum prevede procedura, am mutat întreaga Secție de Neonatologie și am făcut dezinfecție în spațiile rămase goale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Bârlad, medicul Angelica Gramaticu.

Odată cu apariția focarului de coronavirus în spitalul bârlădean, s-a luat decizia mutării pacienților non-COVID-19 la unitățile sanitare din Vaslui și Huși, în funcție de disponibilitate. Spitalul Bârlad, unitate suport COVID-19 încă din luna martie, începuse să preia din cazurile cu patologie de urgență din data de 23 iunie. Printre acestea, se aflau inclusiv gravidele cu nașteri declanșate, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor testate acum SARS-CoV-2 și pentru care se așteaptă rezultatele analizelor de laborator. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: