Home » Invatamant » Decizie crucială pentru învățământul vasluian. Stimulente financiare pentru elevii care performează la competițiile școlare

Decizie crucială pentru învățământul vasluian. Stimulente financiare pentru elevii care performează la competițiile școlare

de Dănuț CIOBANU 

Elevii din județul Vaslui care vor performa în educația școlară vor primi stimulente financiare pentru efortul depus. De sprijinul financiar se vor bucura și cadrele didactice care au pregătit elevii și au contribuit la obținerea rezultatelor la competiţiile şcolare. Criteriul de acordare al stimulentelor îl constituie distincţiile, medaliile sau premiile speciale obţinute la etapa judeţeană, interjudețeană/regională a competiţiilor şcolare.

Consiliul Județean Vaslui va aproba în ședința ordinară din această săptămână regulamentul de acordare a stimulentelor financiare elevilor din învăţământul preuniversitar. Stimulentele vor fi virate elevilor care au obţinut distincţii la competiţii şcolare judeţene, interjudețene/regionale, precum şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Vor beneficia de stimulente financiare elevii înscrişi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat sau particular şi confesional acreditate din judeţul Vaslui.

Competițiile școlare pentru care se acordă stimulente financiare se propun anual de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui. De asemenea, acordarea stimulentelor se va face în baza unei situații, întocmită și comunicată de ISJ Vaslui, instituţie care răspunde pentru veridicitatea datelor înscrise în aceasta.

Criteriul de acordare îl constituie distincția obținută la etapa județeană, interjudeteană/regională a competițiilor școlare, în timpul anului școlar încheiat la data acordării stimulentelor financiare.

Cuantumul stimulentelor financiare ce se vor acorda elevilor din învăţământul preuniversitar din judeţul Vaslui, care au obţinut distincţii la competiţii şcolare judeţene, interjudețene/regionale, precum şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora, va fi stabilit prin hotărârea consiliul județean, după ce ISJ Vaslui, va înainta acestuia situația școlară. Stimulentele financiare se acordă în numerar şi sunt supuse regimului fiscal prevăzut de legislaţia fiscală în vigoare la data plăţii acestora.

”În situaţia în care un elev/cadru didactic a obţinut rezultate la aceeaşi disciplină şi la etapa judeţeană, şi la etapa interjudețeană/regională se va acorda un singur premiu, respectiv cel cu valoarea cea mai mare, același principiu aplicându-se și cadrelor didactice. De asemenea, în situaţia în care la rezultatele unui elev la o disciplină şi-au adus aportul două sau mai multe cadre didactice, fiecare cadru didactic va beneficia de o parte egală din suma prevăzută la categoria respectivă”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: