Home » Administratie » Focar de coronavirus, cu 62 de angajați depistați pozitiv, la abatorul de păsări Safir Vaslui. Activitatea a fost redusă la jumătate

Focar de coronavirus, cu 62 de angajați depistați pozitiv, la abatorul de păsări Safir Vaslui. Activitatea a fost redusă la jumătate

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în județul nostru la abatorul de păsări al grupului de firme Safir, acolo unde 62 de angajați s-au îmbolnăvit de COVID-19. Aproape toți salariații confirmați cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici, aceștia fiind trimiși în izolare la domiciliu, cu excepția a trei muncitori care au contractat inițial boala și s-a impus spitalizarea lor la Bârlad.

62 de muncitori ai abatorului de păsări ce aparține Grupului de Firme Safir Vaslui au fost confirmați cu noul coronavirus, fiind cel mai mare focar de boală de până acum la nivelul județului nostru. Primele cazuri de boală au apărut vineri, la trei salariați care lucrează la linia de producție, aceștia fiind internați la Spitalul de Urgență Bârlad. În consecință, conducerea societății a decis testarea în masă a angajaților, inclusiv a medicilor veterinari, a tehnicienilor și a celor care nu lucrează în producție. Surpriza a fost una mare pentru patronat atunci când au venit rezultatele la testele făcute la 100 de persoane, în condițiile în care, mai bine de jumătate dintre acestea, respectiv 59 de salariați, au fost pozitive la SARS-CoV-2.

Toți angajații depistați pozitiv sunt muncitori de pe linia de producție și, cu excepția unuia singur, care a spus că i-ar fi un pic rău, nu prezintă simptome de boală. Cred că aceștia nu au respectat măsurile de protecție, în condițiile în care nici unul dintre tehnologi, care sunt în permanență în contact cu cei care au fost depistați cu noul coronavirus, nu a ieșit pozitiv la testarea făcută”, a declarat pentru Libertatea managerul general al Grupului de Firme Safir Vaslui, George Safir.

Toți cei 59 de angajați depistați pozitiv au fost trimiși în izolare la domiciliu de către conducerea societății, chiar dacă unii dintre aceștia au solicitat să vină la serviciu în condițiile în care sunt asimptomatici. Depistarea unui număr atât de mare de angajați cu noul coronavirus a condus la reducerea activității abatorului la jumătate din capacitate. ”Am discutat cu partenerii noștri către care livrăm marfa și au înțeles situația. Dorim să subliniem faptul că produsul finit pe care îl livrăm pe piață nu este afectat în niciun fel de coronavirus. Acum așteptăm să se finalizeze și ancheta epidemiologică desfășurată de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui pentru a ne fi transmise și măsurile care se impun a fi luate pe viitor”, a mai precizat George Safir.

Abatorul de păsări din Vaslui în care este focarul de coronavirus are un număr de 250 de angajați și face parte din Grupul de Firme Safir, care are opt fabrici și un număr de 600 de salariați, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați din județul Vaslui. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: