Home » Agricultura » Program de succes. Legumicultorii vasluieni au comercializat peste 270 tone de roșii

Program de succes. Legumicultorii vasluieni au comercializat peste 270 tone de roșii

Programul ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” se dovedește a fi un succes la nivelul județului Vaslui. Până la termenul final stabilit în program, din cei 94 de legumicultori locali care s-au înregistrat pentru ajutorul de minimis, 92 au depus la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui documentele justificative privind comercializarea tomatelor.

Conform cerințelor din program, pentru a primi sprijinul finciar de la stat, fiecare fermier a scos la comercializare 3.000 de kilograme de roșii. Conform legislației în vigoare, fermierii și-au comercializat marfa până la finalul lunii iunie 2020, iar în perioada 1-15 iulie au depus documentele justificative prin care să facă dovada comercializării producției.

”Fermierii au depus documentele justificative și urmează să primească sumele cuvenite. Legumicultorii și-au vândut roșiile în piețele de la nivelul județului Vaslui sau le-au comercializat angro la Iași sau Bârlad”, a spus Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui.

Programul este destinat producătorilor agricoli care desfășoară activităţi în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate. Valoarea sprijinului financiar acordat prin acest ajutor de minimis este de maximum 14.248,8 lei/beneficiar/an și reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Producătorii agricoli care au comercializat tomatele în pieţe agroalimentare, târguri şi pieţe ambulante au avut obligaţia de a purta elemente de identificare, distribuite în mod gratuit de către reprezentanţii DAJ Vaslui, imprimate cu inscripţii autorizate care au permis identificarea produselor din spaţiile protejate (sere/solarii) vasluiene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*