Home » Administratie » Șoferi depistați la volan fără permis de conducere sau cu acesta fals, în urma unor controale ale polițiștilor de frontieră vasluieni

Șoferi depistați la volan fără permis de conducere sau cu acesta fals, în urma unor controale ale polițiștilor de frontieră vasluieni

Doi șoferi, unul din județul Vaslui și celălalt din Republica Moldova, au fost depistați de către polițiștii de frontieră în timp ce conduceau mașini fie fără permis de conducere, în cazul primului, fie cu un document polonez fals, în situația celui basarabean. În ambele cazuri, au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis, respectiv pentru uz de fals.

”Clienți” penali noi pentru polițiștii de frontieră vasluieni în timpul desfășurării activității. Este vorba despre un tânăr de 30 de ani, din Republica Moldova, și un bărbat de 37 de ani, din județul Vaslui, ambii depistați în neregulă la controalele desfășurate de autorități. Astfel, basarabeanul a prezentat la intrarea în România, prin Vama Albița, un permis de conducere auto cu însemnele autorităților poloneze. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de conducere nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Drept urmare, basarabeanul s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de uz de fals.
Cel de-al doilea șofer a fost depistat de către poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi între localităţile de frontieră Pogăneşti şi Chersăcosu, la sud de ”orașul dintre vii”. Bărbatul de 37 de ani se afla la volanul unui autoturism marca Renault, iar în urma verificărilor specifice efectuate, organele de control au constatat că nu deţinea permise de conducere. În consecință, pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*