Home » Administratie » USR vrea transformarea cu adevărat a Lacului Prodana într-un loc de agrement pentru bârlădeni: ”Niciun primar nu s-a obosit să implementeze un proiect”

USR vrea transformarea cu adevărat a Lacului Prodana într-un loc de agrement pentru bârlădeni: ”Niciun primar nu s-a obosit să implementeze un proiect”

Liderul Organizației Județene Vaslui a USR, deputatul Mihai Botez, crede că bârlădenii merită, după 30 de ani de promisiuni neîmplinite ale celor care s-au perindat în fruntea primăriei, să aibă un loc de agrement în care să-și petreacă timpul liber. În opinia sa, Lacul Prodana este locul ideal pentru un astfel de proiect neglijat, de-a lungul timpului, de toți edilii Bârladului, acumularea transformându-se într-o zonă poluată, în care se deversează apele uzate din diverse cartiere ale orașului.

Bârlădenii ar putea avea din nou un loc unde să-și petreacă weekendu-rile în imediata proximitate a municipiului. Zona identificată de către cei de la Uniunea ”Salvați România” este Lacul Prodana, acolo unde, de altfel, pe timpuri, locuitorii ”orașului rulmenților” se relaxau, în special pe timpul verii, după o săptămână istovitoare de lucru.

Lacul Prodana și zona înconjurătoare ar putea fi unul din locurile care să întărească comunitatea locală bârlădeană. Un loc unde familiile, prietenii și, de ce nu, turiștii să treacă și să petreacă câteva ore în natură. În schimb, zona lacului Prodana este acum o una în care, de cele mai multe ori, se strâng gunoaiele, iar posibilitatea de a avea activități relaxante este perturbată de poluare, mizerie și indiferență. Ce activități relaxante ai putea desfășura la câțiva metri de deversările de apă uzată? Puțini cred că au fost candidații care NU au inclus Prodana în programul lor pentru Primărie. Însă, cei care au ajuns primari ai Bârladului, nu s-au mai obosit să implementeze efectiv și proiectele pe care le-au propus, iar Prodana a ajuns să fie (sau mai degrabă, a rămas) ce este azi”, susține deputatul Mihai Botez.

Parlamentarul bârlădean a solicitat la autoritățile de mediu un punct de vedere cu privire la factorii poluatori ai lacului, iar răspunsul a fost unul halucinant: ”Acum câteva luni, trimiteam o adresă către Garda de Mediu în care întrebam despre deversările care se fac în zonă. În răspuns mi s-a transmis că poluarea este una autorizată și că oricum există afișaj care le spune trecătorilor că apa nu este una bună pentru scăldat (cu atât mai puțin pentru băut). Deversările ar fi cele preluate din zona Cartier Deal. Prodana nu va fi niciodată să fie o zonă de agrement, așa cum ne-am imagina că ar trebui să fie o zonă în care am vrea să ne petrecem timpul, dacă nu vom stopa poluările (fie ele chiar și autorizate). Desigur, trebuie să existe și puțină voință și implicare”.

Deputatul Mihai Botez propune realizarea unui proiect de ecologizare a zonei prin care apele uzate, care se deversează acum în lac, să fie redirecționate într-o rețea autorizată de colectare care, în final, să ajungă în stația se epurare a Bârldului, așa cum este și firesc: ”

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*