Home » Local » Ajutor financiar de 1,9 milioane de lei, pentru finanțarea activității SJU Vaslui

Ajutor financiar de 1,9 milioane de lei, pentru finanțarea activității SJU Vaslui

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va primi un nou ajutor financiar din partea Consiliului Județean (CJ). Suplimentarea fondurilor  unității de sănătate va fi operată în urma rectificării a IV-a a bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2020. La începutul lunii iulie 2020, SJU Vaslui a solicitat printr-o adresă suma de 1.967.500 lei. Cu aceaste fonduri, instituția are în vedere finanțarea cheltuielilor cu bunuri și servicii, medicamente și materiale sanitare, protecția muncii etc.

CJ Vaslui a mai alocat în luna aprilie 2020 un ajutor financiar în valoare de 1,4 milioane lei spitalului de urgență. Banii au fost folosiți cu precădere pentru achiziția de echipamente sanitare, necesare în lupta cu pandemia de coronavirus.

Tot pentru a ajuta unitatea de sănătate în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, în luna martie 2020, Consiliul Local (CL) Vaslui a acordat un ajutor financiar de 200.000 de lei. Banii au fost utilizați pentru achiziționarea a două containere pentru instalarea echipamentului şi subansamblurilor sale necesare pentru diagonosticare,  în contextul pandemiei cu noul coronavirus COVID-19.

Și în cursul lunii februarie 2020, CL Vaslui a aprobat un ajutor financiar în valoare de 500.000 de lei pentru SJU. Banii au fost alocați pentru realizarea de investiții, reparații, reabilitări în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale prestate populației. Datorită uzurii morale a echipamentelor aflate în dotarea SJU Vaslui, se impune înlocuirea acestora cu aparatură modernă, performantă care prezintă numeroase avantaje față de aparatura existentă.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: