Home » Administratie » Aproape 20% din candidații la definitivatul în învățământ, absenți s-au retrași din examen, cei mai mulți la sport

Aproape 20% din candidații la definitivatul în învățământ, absenți s-au retrași din examen, cei mai mulți la sport

Nu mai puțin de 20 de candidați s-au retras și alți patru au absentat la examenul de definitivat în învățământ, ceea ce reprezintă aproape 20% din totalul celor 146 de cadre didactice care se înscriseseră în această sesiune la nivelul județului Vaslui. Cei mai mulți care au predat lucrările imediat după prima oră de examen au fost profesori de educație fizică și sport și educatori, fără a exista, însă, vreun candidat eliminat pentru tentativă de fraudă.

Examenul de definitivat în învățământul vasluian a fost unul fără incidente în acest an, chiar dacă s-a susținut în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Totuși, așa cum s-a întâmplat și în anii din urmă, au existat absenți și retrași din examen, însă fără niciun eliminat. Astfel, din cei 146 de candidați înscriși, patru au refuzat să mai vină să susțină lucrarea scrisă în centrul de examen de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui. De asemenea, 20 de cadre didactice au părăsit sala de examen după o oră, așa cum îi obligă regulamentul, fără a li se mai lua în calcul lucrarea. Cei mai mulți care au recurs la această soluție ajutătoare pentru a nu pierde una din cele trei șanse fără taxă care li se oferă pentru susținerea definitivatului au fost profesori de educație fizică și sport, educatori, profesori de educație muzicală și educație plastică, maiștri.

Colegii supraveghetori au ajutat la desfășurarea în bune condiții a examenului. Ne bucurăm că nu au existat incidente, având în vedere mai ales condițiile speciale în care s-a susținut definitivatul în acest an”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Cristiana Botan.

Primele rezultate ale examenului de definitivat în învățământ se vor afișa pe 29 iulie, pe site-ul www.definitivat.edu.ro. Candidații vor avea la dispoziție două zile să depună contestațiile, 29 și 30 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 4 august. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*