Home » Administratie » COVID-19 a mai luat o viață la Spitalului Județean Vaslui. Victima este o salariată TESA, de 59 de ani

COVID-19 a mai luat o viață la Spitalului Județean Vaslui. Victima este o salariată TESA, de 59 de ani

O angajată a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a fost răpusă de noul coronavirus, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni, alături de alți 15 colegi din cadrul personalului TESA care lucrează în Policlinică. Prezența virusului SARS-CoV-2 a fost depistată și la patru medici, trei asistente și un biolog ai aceleiași unități sanitare, toți fiind izolați la domiciliu.

Noul coronavirus a luat o a doua viață din rândurile angajaților SJU Vaslui de la declanșarea epidemiei în urmă cu patru luni. Este vorba despre o angajată TESA a unității sanitare, o femeie de 59 de ani soția unui avocat din Vaslui. În ultima săptămână, salariata spitalului vasluian a stat internată la terapie intensivă la Spitalul de Urgență Bârlad, unitate suport COVID-19 la nivelul județului.
Auditoarea răpusă de coronavirus face parte din grupul celor 16 angajați TESA care au birourile la etajul doi al Ambulatoriului de Specialitate al SJU Vaslui și care au fost diagnosticați cu COVId-19 .

Doar doi din cei 16 salariați mai sunt internați în momentul de față la Spitalul Bârlad. Starea lor de sănătate este una bună”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder.

Tot pe lista celor infectați cu SARS-CoV-2 la SJU Vaslui se află și personal sanitar: patru medici și trei asistente din cadrul secțiilor de Chirurgie, Ortopedie și ORL, precum și un biolog din cadrul Laboratorului de Analize Medicale. Potrivit reprezentanților spitalului vasluian, toți cei opt salariați se află în izolare la domiciliu, la nivelul unității desfășurându-se o anchetă epidemiologică. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: