Home » Culture » CJ Vaslui a suplimentat fondurile pentru finanțarea instituțiilor de cultură din Bârlad

CJ Vaslui a suplimentat fondurile pentru finanțarea instituțiilor de cultură din Bârlad

Teatrul ”V.I. Popa” Bârlad și Muzeul ”V. Pârvan” Bârlad au primit fonduri în plus în urma aprobării de către Consiliul Județean Vaslui a rectificării a IV-a a bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2020. Sumele au fost acordate în urma adreselor formulate de instituțiile de cultură.

Astfel, Teatrul „V.I. Popa” Bârlad a solicitat suplimentarea fondurilor cu suma de 10.500 lei în vederea achiziționării a trei calculatoare. Calculatoarele existente în instituție nu mai sunt compatibile cu programele care se rulează la această dată și din acest motiv se impune înlocuirea lor.

De asemenea, Muzeul „V. Pârvan” Bârlad a solicitat, pe total, suplimentarea fondurilor cu suma de 30.000 lei. În cadrul secțiunii de funcționare a bugetului propriu, a solicitat suplimentarea fondurilor cu suma de 10.000 lei la protecția muncii pentru finanțarea cheltuielilor suplimentare legate de prevenirea răspândirii coronavirusului Covid-19 și diminuarea fondurilor cu suma de 50.000 lei la alte cheltuieli cu bunuri și servicii.

La secțiunea de dezvoltare, instituția a solicitat suplimentarea fondurilor cu suma de 20.000 lei în vederea conversiei microbuzului instituției în autoutilitară mixtă, ce va fi autorizată pentru transport persoane și materiale specifice muzeului. Tot la această secțiune, instituția a mai solicitat suma de 50.000 lei în vederea finalizării reparației capitale la Casa Sturdza Bârlad.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: