Home » Administratie » Numărul deceselor de COVID-19 a ajuns la 25 în județul Vaslui. Ultima victimă, o femeie de 69 de ani

Numărul deceselor de COVID-19 a ajuns la 25 în județul Vaslui. Ultima victimă, o femeie de 69 de ani

O femeie de 69 de ani, cu multiple comorbidități, a murit la Spitalul de Urgență Bârlad din cauza noului coronavirus, ceea ce face ca numărul deceselor de COVID-19 la nivelul județului Vaslui să ajungă la 25. Totodată, și cazurile de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au crescut în ultima zi cu 38, ceea ce face ca bilanțul vasluienilor confirmați cu noul coronavirus să ajungă la 445 de bolnavi.

Județul Vaslui ține pasul cu celelalte comunități din țară pe linia îmbolnăvirilor cu noul coronaviurs și înregistrează noi victime atât ca persoane decedate cât și ca număr de cazuri confirmate. Astfel, dacă în urmă cu o zi, o angajată TESA a Spitalului Județean de Urgență Vaslui a pierdut lupta cu boala, ieri, o altă femeie, de această dată în vârstă de 69 de ani, a murit infectată cu virusul SARS-CoV-2. De loc din municipiul Vaslui, victima se pare că s-ar fi infectat de la o rudă care ar fi fost plecată în concediu, acest aspect urmând a fi lămurit în urma anchetei epidemiologie desfășurată de către autoritățile sanitare. Însă, virusul SARS-CoV-2 a fost factorul favorizant care a condus la decesul vasluiencei, în condițiile în care aceasta figura în evidențele medicilor cu mai multe boli, precum hipertensiune arterială, insuficiență hepatică și renală, precum și diabet zaharat.

Și în privința numărului de cazuri de COVID-19 confirmate, la nivelul județului se înregistrează creșteri continue de la o zi la alta. Astfel, de la declanșarea epidemiei, au fost confirmate 445 de cazuri, în creștere cu 38 față de ziua anterioară. Dintre acestea, 139 sunt internate în spital, 25 decedate, 162 vindecate și 119 persoane pozitive aflate la domiciliu. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: