Home » Administratie » Șantierele din județul Vaslui primesc o gură de oxigen: 6,6 milioane de lei pentru proiectele din PNDL

Șantierele din județul Vaslui primesc o gură de oxigen: 6,6 milioane de lei pentru proiectele din PNDL

de Dănuț CIOBANU 

Investițiile din județul Vaslui care se derulează prin PNDL au primit o nouă finanțare de 6,6 milioane de lei. Banii sunt alocați pentru plata lucrărilor suplimentare care sunt în curs pe diferite șantiere. Prioritatea zero pentru UAT-urile vasluiene este finalizarea investițiilor finanțate prin PNDL 1, care trebuie încheiate până la sfîârșitul acestui an. În ceea ce privește cele 251 de proiecte de pe PNDL 2, o parte din ele au fost recepționate iar restul se află în derulare.

Județul Vaslui a primit de la bugetul consolidat al statului suma de 6.600.000 lei, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Fondurile au fost majorate ca urmare a lucrărilor suplimentare ce se execută la diverse obiective de investiții.

În prezent, finalizarea proiectelor finanțate prin PNDL 1 reprezintă una din prioritățile UAT-urilor de la nivelul județului Vaslui. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul acestui an și, în acest se sens, constructorii sunt mobilizați pentru a crește ritmul de lucru.

Una din aceste investiții este DJ 284 Duda Epureni – Arsura – Drânceni. Un alt proiect este drumul județean care trece prin zona Cozmești, care a fost asfaltat și se lucrează la pavarea rigolelor. Pentru alte două proiecte care sunt finanțate prin PNDL 1 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba despre DJ 245 Alexandru Vlahuță, DJ 245 A Gherghești.

”Toate aceste proiecte  trebuie finalizate până în data de 31 decembrie 2020. Lucrăm pentru a le finaliza și să nu avem probleme cu finanțatorii. Cât privește proiectele finanțate prin PNDL 2, o parte au fost recepționate la Voinești, Roșiești, Bunești Averești, iar pe alte drumuri încă se lucrează. Avem alte proiecte care au trecut de faza de proiectare și ies cu sume mult mai mari, iar noi trebuie să asigurăm partea de cofinanțare. Căutăm soluții pentru ca toate investițiile să fie executate”, a spus Cirprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*