Home » Agricultura » Direcția Silvică Vaslui comercializează pe piață 50 de tone de plante medicinale

Direcția Silvică Vaslui comercializează pe piață 50 de tone de plante medicinale

Direcția Silvică (DS) Vaslui livrează în această perioadă unor agenți economici pe piața internă o cantitate totală de 50 tone de plante medicinale uscate. Plantele sun achiziționate de la persoanele fizice care au participat la culesul plantelor. Este vorba despre floare de tei, floare de soc și păducel.

”Plantele medicinale sunt achiziționate de la cetățeni și sunt livrate beneficiarilor cu care DS Vaslui a încheiat contracte. Toată cantitatea de plante medicinale o livrăm în țară. La campania de recoltare organizată de noi au participat mii de oameni. Pentru un kilogram de substanță uscată așa cum cer beneficiarii, trebuie recoltată o cantitate în verde de cinci ori mai mare. La floare de tei, cetățenii vin și culeg din parchetele unde noi avem lemne de rărituri. Oamenii recoltează floarea de tei, o depozitează în spații aerisite, după care angajații noștri o preiau, o ambalează și o livrează beneficiarilor”, a precizat Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Anul trecut, la încheierea campaniei din recoltare, silvicultorii vasluieni împreună cu peste 2.000 de culegatori au adunat în total 45 de tone de plante medicinale uscate.

Pentru a realiza activitatea de recoltare, DS Vaslui este certificată BIO de către SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional, iar toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: