Home » Administratie » Bugetul proiectului noului bazar crește la 10 milioane de lei. Ritmul de lucru, departe de finanțare

Bugetul proiectului noului bazar crește la 10 milioane de lei. Ritmul de lucru, departe de finanțare

de Dănuț CIOBANU  

Proiectul privind construcția noului bazar și a unui târg auto din municipiul Vaslui primește o infuzie importantă de capital. Este vorba despre 7,8 milioane de lei, sumă care provine din excedentul bugetar înregistrat la sfârșitul anului trecut. Termenul de finalizare a noului bazar și târgului auto este luna mai 2021. Din păcate, la fel ca în cazul altor investiții, ritmul de lucru nu se încadrează în graficul asumat de constructor. 

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba repartizarea excedentului bugetului local înregistrat la data de 31 decembrie 2019, care se ridică la suma de 7.822.558 lei. Suma va fi alocată pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare pe anul 2020, prevăzute la capitolul ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”. Astfel, pentru anul curent, proiectul noului bazar are un buget total de 10.000.000 de lei, din care buget local 2020 în sumă de 2.177.441  lei și excedentul pe 2019 în valoare de 7.822.558 lei.

În prima jumătate a acestui an, Primăria Vaslui s-a arătat mulțumită de ritmul de lucru de pe șantierul noului bazar. Cum constructorul este în termenul de contract, autoritățile locale nu pot luate nicio măsură.

”Nu am ce să fac. Avem comandamente săptămânale cu constructorul. Sper ca în anul viitor bazarul să fie în funcțiune. Am dorit ca până în toamnă să fie finalizate o  hală sau două, pentru a fi relocată activitatea în noile spații, dar nu știu dacă vom reuși acest lucru. Halele trebuie legate la rețelele de utilități etc.”, spunea Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Termenul de finalizare a noului bazar și târgului auto este luna mai 2021. În cadrul ședinței CL Vaslui din luna mai 2019, s-a reactualizat valoarea proiectului care se ridică  la suma de 22.300.000 lei.  În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc.

Licitația publică pentru obiectivul ”Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat în data de 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de firme. Asocierea de firme este formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*