Home » Administratie » Primăria Vaslui investește 3,2 milioane de lei, pentru a moderniza zece locuri de joacă pentru copii

Primăria Vaslui investește 3,2 milioane de lei, pentru a moderniza zece locuri de joacă pentru copii

Mai multe parcuri de joacă pentru copii din municipiul Vaslui vor fi modernizate de către municipalitate. Primul pas în această direcție este aprobarea de către Consiliul Local Vaslui a studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții. Proiectul va fi cuprins în programul anual de investiții publice pe anul 2020.

Astfel, vor fi reabilitate 10 locuri de joacă pentru copii din următoarele zone : Mihail Kogălniceanu, bloc 8; Podurilor, bloc 361; Biruinței, bloc 375; Ana Ipătescu, bloc 306; Gheorghe Racoviță, bloc 194; Spătar Angheluță, bloc 211, Ștefan cel Mare, bloc 153, Smârdan, bloc 179; Cazărmii, bloc 438; Dimitrie Bolintineanu, bloc 436. Valoarea totală pentru cela 10 parcuri de joacă, conform devizului general este de 3.203.399 lei (cu TVA).

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei. La secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei. De asemenea, la secțiunea de dezvoltare la capitolul venituri este prevăzută suma de  47.854.000 lei.

O altă investiție promovată de Primăra Vaslui pentru acest an este asfaltarea străzilor din Cartierul Brodoc, proiect care beneficiază de o finanțare de la bugetul local de 34,7 milioane de lei. Astfel, sunt vizate pentru modernizare străzile  Bârladului, Constantin Brâncoveanu, Enachiță Văcărescu, Ciocârliei, Lăcrămioarelor, Nicolae Grigorescu, Zorilor, Pușkin, Ghencea, Grădiniței, Nicolae Titulescu, Horia, Mitropolit Varlaam, Mitropolit Varlaam 2, C. A. Rosetti, C. A. Rosetti 2, Aleea 10. Lungimea totală a rețelei de străzi ce vor fi modernizate este de 9.698 metri.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Plantațiile de viță de vie, lovite de secetă. Ministerul Agriculturii va despăgubi viticultorii

Plantațiile de viță de vie care au fost afectate ...

Viața în timp de pandemie a copiilor din satele vasluiene: foame, lipsă de educație și sprijin emoțional

Pandemia de coronavirus a înrăutățit considerabil viața copiilor din ...

Alianța USR PLUS Huși a lansat candidații la Primărie și la Consiliul Local

Corneliu Filip este candidatul Alianței USR PLUS pentru funcția ...