Home » Administratie » Trei pui de pisică, salvați de pompieri în timpul unui incendiu de proporții la Lipovăț

Trei pui de pisică, salvați de pompieri în timpul unui incendiu de proporții la Lipovăț

Pompierii vasluieni au reușit să salveze trei pui de pisică în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu care a mistuit depozitul de lemne de peste 1.000 de metri cubi ce aparține fermei de creștere a păsărilor a societății Morandi, cu activitate în comuna Lipovăț. Acțiunea celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost una extrem de dificilă, având în vedere radiația termică foarte mare și fumul gros care puneau în pericol chiar viața pompierilor.

Trei pui de pisică au fost salvați in extremis în timpul unei intervenții a pompierilor vasluieni care au stins incendiul puternic de la depozitul de lemne al unei ferme de creștere a păsărilor din comuna Lipovăț. Unul dintre cele opt echipaje care au intervenit aproape o jumătate de zi pentru stingerea flăcărilor care s-au întins pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați a avut și misiunea de a salva trei pui de pisică aflați sub lemnele care ardeau.

În timp ce luptau cu incendiul uriaș, pompierii au auzit scâncetele disperate ale unor pisoi din stiva de lemne încinse. Destul de repede, odată cu creșterea temperaturii, scâncetele s-au transformat într-un mieunat asurzitor, vecin cu groaza. Fără să stea pe gânduri, militarii s-au grăbit să degajeze butucii, salvând astfel de la o moarte sigură bietele animăluțe. Erau trei pui de pisică. Doi pisoi au fost scoși relativ repede dintre bușteni, însă, cel de-al treilea, care, de altfel, mieuna cel mai tare, nu era de găsit. Speriat și îngrozit de iadul dezlănțuit în jurul său, micul ghemotoc de blană căuta a se refugia printre lemnele care ardeau, fumul și radiația termică îngreunând și mai mult situația

”, susțin, într-o postare pe o rețea de socializare, reprezentanții ISU Vaslui.

Plutonierii majori Pavel Silian și Tiberiu Bucur au fost cei care nu au renunțat atunci când cel de-al treilea pui de pisică părea definitiv pierdut, ei crezând până în ultima clipă în șansa la viață a micuței feline. ”Determinați la maximum, dar în același timp înduioșați, militarii nu au abandonat pisoiul ce mieuna îngrozitor, astfel că, după mai bine de jumătate de oră, au ajuns la bietul patruped. Atunci când a fost scos, pisoiul avea arsuri pe spate, lăbuțe și botic, era ud și speriat, efectiv i se citea groaza în ochi”, mai susțin pompierii vasluieni.
Ultimul pui de pisică salvat a primit îngrijiri medicale, pompierii sperând ca acesta va supraviețui. Ulterior, mica felină a fost dusă la mama sa, care se afla în apropiere și aștepta ca oamenii să îi salveze și ultima progenitură.
“E un miracol că l-am găsit și l-am scos înainte să ardă de viu… A avut mare noroc! Este cel mai curajos, cel mai frumos și cel mai norocos pisoi”, cred salvatorii pisoilor. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*