Home » Administratie » Peste 12 hectare de vegetație uscată și mărăciniș, mistuite de flăcări într-un incendiu în suburbia Moara Grecilor

Peste 12 hectare de vegetație uscată și mărăciniș, mistuite de flăcări într-un incendiu în suburbia Moara Grecilor

Peste 12 hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări într-un incendiu dintr-o suburbie a municipiului Vaslui care a ars și 50 de arbori aflați pe respectiva suprafață de teren. Pompierii vasluieni au reușit să salveze cele șase locuințe aflate în zona incendiului, în urma evenimentului neexistând nici victime.

Incendiile de vegetație fac din nou prăpăd în județ din cauza inconștienței unor oameni care ard necontrolat miriștile. De această dată, câmpul s-a aprins în suburbia Moara Grecilor, vizavi de strada Nicolae Tonitza, și apoi s-a extins continuu, chiar și după sosirea echipajelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. La solicitarea localnicilor, în zona cuprinsă de flăcări au fost trimise trei autospeciale de stingere cu apă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent pe aproximativ nouă hectare vegetație uscată și mărăciniș, existând posibilitatea de propagare la șase locuințe de pe strada Nicolae Tonitza. Au ars aproximativ 12 hectare vegetație uscată și mărăciniș, fiind degradați și 50 arbori. Au fost salvate șase locuințe, fără a exista victim”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii vasluieni au stabilit drept cauza probabilă de izbucnire a incendiului focul deschis în spațiu deschis. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: