Home » Administratie » Primăria Vaslui investește 5,2 milioane de lei în construcția unei grădinițe

Primăria Vaslui investește 5,2 milioane de lei în construcția unei grădinițe

Consiliul Local Vaslui va modifica hotărârea privind aprobarea proiectului și a  cheltuielilor legate de investiția ”Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în municipiul Vaslui str. Ștefan cel Mare”. Proiectul este depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4.

Executivul local va aproba valoarea totală a proiectului în cuantum de 5.294.655 lei (inclusv TVA). De asemenea, va fi aprobată contribuția proprie a municipiului Vaslui la acest proiect care se ridică la suma de 3.144.923 lei (inclusv TVA), reprezentând valoarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, inclusiv contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 42.994 lei.

Grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând ca gradinița din Cartierul 13 Decembrie care funcționează la parterul unui bloc să fie desființată.

Primăria Vaslui a depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul POR 2014-2020, șapte proiecte pe Axa Prioritară 4. Pe lângă grădiniță, se mai finanțează un proiect pentru cosnrtucția de case

sociale în suburbia Rediu, construirea unei creșe, extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”. Investiția de la unitatea școlară constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de contrucție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: