Home » Administratie » Incendiu la biserica din Secuia, care a fost la un pas să se aprindă de la o magazie de lemne cuprinsă de flăcări

Incendiu la biserica din Secuia, care a fost la un pas să se aprindă de la o magazie de lemne cuprinsă de flăcări

Biserica din localitatea Secuia a fost la un pas de a lua foc de la o magazie a lăcașului de cult după ce aceasta fusese cuprinsă de un incendiu puternic, în urma căruia au ars 40 mc de lemne. Pompierii nu au reușit să afle cine a fost cel care a dat foc la gunoaiele din curtea bisericii cu scopul igienizării, preotul și localnicii acuzându-se reciproc.

Arderea unor gunoaie în curtea bisericii din Secuia putea să conducă la o nenorocire, dacă pompierii nu interveneau la timp pentru stingerea incendiului care cuprinsese magazia cu lemne a lăcașului de cult. Vâlvătaia era deja foarte puternică la sosirea celor trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Vaslui, cu risc de extindere la casa Domnului.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la întreaga magazie, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. În total, au ars peste 40 metri cubi de lemne depozitate în acea magazie, localizarea la timp a incendiului făcând ca acesta să nu se extindă și la biserica din vecinătate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
Durata intervenției pompierilor a fost de peste cinci ore, cauza probabilă a aprinderii magaziei fiind focul deschis în spații deschise. Reprezentanții ISU nu au reușit să afle, însă, cine anume a făcut acel foc în curtea bisericii, preotul paroh și localnicii acuzându-se reciproc. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*