Home » Administratie » Tânăr care a furat bunuri în valoare de 200.000 de euro din Germania, prins în Vama Albița

Tânăr care a furat bunuri în valoare de 200.000 de euro din Germania, prins în Vama Albița

Un tânăr de 27 de ani, originar din Republica Moldova, care era dat în urmărire internațională de autoritățile din Germania pentru furturi din locuințe, a fost prins de către polițiștii de frontieră vasluieni în timp ce încerca să intre în România prin Vama Albița. Potrivit autorităților, pe numele basarabeanului era emis un mandat de arestare și predare autorităților germane pentru că ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Captură importantă a autoritățile din Vama Albița în urma unei alerte internaționale. Astfel, polițiștii de frontieră vasluieni au reușit să-l identifice și să-l predea colegilor criminaliști pe un tânăr de 27 de ani care a dat numeroase spargeri în Germania. Cu dublă cetăţenie, română și Republica Moldova, basarabeanul era pasager într-un autocar înmatriculat în țara vecină, cu destinaţia Spania.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele tânărului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, de către autorităţile din Germania, la data de 1 iulie 2020. Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii private pe teritoriul Germaniei, sustrăgând bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Reținut de polițiștii de frontieră, tânărul a fost predat apoi unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliției Județene Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Plantațiile de viță de vie, lovite de secetă. Ministerul Agriculturii va despăgubi viticultorii

Plantațiile de viță de vie care au fost afectate ...

Viața în timp de pandemie a copiilor din satele vasluiene: foame, lipsă de educație și sprijin emoțional

Pandemia de coronavirus a înrăutățit considerabil viața copiilor din ...

Alianța USR PLUS Huși a lansat candidații la Primărie și la Consiliul Local

Corneliu Filip este candidatul Alianței USR PLUS pentru funcția ...