Home » Administratie » Un bărbat a murit după ce o volă s-a răsturnat peste el în Muntenii de Jos

Un bărbat a murit după ce o volă s-a răsturnat peste el în Muntenii de Jos

Un conducător auto, care se afla cu un autotren la descărcat etriere din fier la Muntenii de Jos, a murit strivit de o volă care s-a răsturnat peste el în urma unei manevre greșite făcută de către conducătorul utilajului. Poliția a început o anchetă penală atât pentru ucidere din culpă cât și pentru nerespectarea și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Județul nostru este lovit de un val de accidente mortale de muncă. La o zi după ce un muncitor a fost strivit de un val de carton presat în timpul unor manevre de descărcare dintr-un autotren, un al bărbat, în vârstă de 49 de ani, a murit în condiții aproape trase la indigo. Șoferul își oprise TIR-ul pentru a descărca etrierele din fier pe care le adusese la o firmă care efectua lucrări la o rețea de apă în localitatea Muntenii de Jos. La un moment dat, șoferul unei vole cu care se încerca descărcarea fierului a pierdut controlul asupra utilajului, acesta răsturnându-se peste conducătorul TIR-ului, aflat în zonă. Muncitorii aflați în zonă au fost primii care au intervenit, reușind să-l scoată pe șofer de sub vola răsturnată, timp în care au solicitat și intervenția unei ambulanțe.

În urma apelului la numărul de urgență 112, la caz a fost alocat un echipaj de terapie intensivă (TIM), care a găsit victima în stare critică. După stabilizare, l-au transportat pe bărbat la Spitalul Județean Vaslui, unde l-au predat la Unitatea de Primiri Urgențe”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Din păcate, medicii vasluieni nu au mai reușit să-l salveze pe șoferul de TIR din cauza leziunilor grave suferite la nivelul plămânilor, aceștia fiindu-i perforați de coastele rupte sub greutatea utilajului răsturnat peste el. Poliția a întocmit dosar penal atât pentru ucidere din culpă cât și pentru nerespectarea și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*