Home » Administratie » Comuna Banca, într-o continuă modernizare, cu școli reabilitate și drumuri asfaltate

Comuna Banca, într-o continuă modernizare, cu școli reabilitate și drumuri asfaltate

”Modernizare” este cuvântul de ordine în Banca, o comună cu peste 5.200 de locuitori și condusă de patru mandate de un primar destoinic, care a demonstrat că se poate face administrație chiar dacă se află într-un partid de opoziție față de cei din conducerea Consiliului Județean, diriguitorii a o parte din fondurile pentru dezvoltare. În ciuda faptului că edilul Vasile Vânătoru trebuie să gospodărească 12 sate, locuitorii comunei nu s-au plâns că au probleme, dimpotrivă, viața lor se schimbă în bine de la un an la altul. Și viitorul copiilor este unul asigurat, în condițiile în care se acordă o atenție deosebită învățământului. Astfel, în ultima perioadă, s-au desfășurat lucrări de reabilitare a școlilor din Gara Banca, Miclești, Ghermănești, Mitoc și Stoieșești. De asemenea, se mai lucrează la unitățile de învățământ din Strâmtura, 1 Decembrie, Sârbi și Țifu. Nici rețeaua de drumuri nu a fost neglijată, în ciuda numeroaselor probleme generate de organizarea licitațiilor.

”Drumul de la 1 Decembrie, DC 148, nu a fost finalizat încă din cauza firmei care a intrat în insolvență, dar am luat imediat măsuri și am scos din nou lucrarea la licitație. S-au înscris trei firme, iar în etapa finală a ajuns Transmir. Câștigătorul firmei se va afla săptămâna viitoare și se vor relua lucrările la drum”, ne-a declarat primarul Vasile Vânătoru.

După cum a promis la începutul mandatului, edilul speră ca recepția finală să fie gata până la finalul mandatului său. Probleme sunt și cu drumul comuna DC 57, de la Ghermănești, care nu s-a finalizat din cauza lipsei unei sume de 240.000 de lei pentru finalizarea podului Fanati. Restul investiției, de aproape patru kilometri, s-a realizat din bugetul local, cheltuindu-se 380.000 de lei. De asemenea, primăria mai are un proiect, a cărei proiectare și execuție a fost câștigată de firma Transmir, prin care va fi modernizat drumul Țifu – Miclești, străzile secundare din Gara Banca, drumul care duce spre cimitir în Banca Sat și Gara Banca, Sârbi. Întregul proiect este finanțat de la bugetul local. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: