Home » Administratie » Comuna Banca, într-o continuă modernizare, cu școli reabilitate și drumuri asfaltate

Comuna Banca, într-o continuă modernizare, cu școli reabilitate și drumuri asfaltate

”Modernizare” este cuvântul de ordine în Banca, o comună cu peste 5.200 de locuitori și condusă de patru mandate de un primar destoinic, care a demonstrat că se poate face administrație chiar dacă se află într-un partid de opoziție față de cei din conducerea Consiliului Județean, diriguitorii a o parte din fondurile pentru dezvoltare. În ciuda faptului că edilul Vasile Vânătoru trebuie să gospodărească 12 sate, locuitorii comunei nu s-au plâns că au probleme, dimpotrivă, viața lor se schimbă în bine de la un an la altul. Și viitorul copiilor este unul asigurat, în condițiile în care se acordă o atenție deosebită învățământului. Astfel, în ultima perioadă, s-au desfășurat lucrări de reabilitare a școlilor din Gara Banca, Miclești, Ghermănești, Mitoc și Stoieșești. De asemenea, se mai lucrează la unitățile de învățământ din Strâmtura, 1 Decembrie, Sârbi și Țifu. Nici rețeaua de drumuri nu a fost neglijată, în ciuda numeroaselor probleme generate de organizarea licitațiilor.

”Drumul de la 1 Decembrie, DC 148, nu a fost finalizat încă din cauza firmei care a intrat în insolvență, dar am luat imediat măsuri și am scos din nou lucrarea la licitație. S-au înscris trei firme, iar în etapa finală a ajuns Transmir. Câștigătorul firmei se va afla săptămâna viitoare și se vor relua lucrările la drum”, ne-a declarat primarul Vasile Vânătoru.

După cum a promis la începutul mandatului, edilul speră ca recepția finală să fie gata până la finalul mandatului său. Probleme sunt și cu drumul comuna DC 57, de la Ghermănești, care nu s-a finalizat din cauza lipsei unei sume de 240.000 de lei pentru finalizarea podului Fanati. Restul investiției, de aproape patru kilometri, s-a realizat din bugetul local, cheltuindu-se 380.000 de lei. De asemenea, primăria mai are un proiect, a cărei proiectare și execuție a fost câștigată de firma Transmir, prin care va fi modernizat drumul Țifu – Miclești, străzile secundare din Gara Banca, drumul care duce spre cimitir în Banca Sat și Gara Banca, Sârbi. Întregul proiect este finanțat de la bugetul local. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: