Home » Administratie » Consiliul Local Vaslui a eliminat taxele speciale pentru oficierea căsătoriilor

Consiliul Local Vaslui a eliminat taxele speciale pentru oficierea căsătoriilor

Taxele speciale pentru oficierea căsătoriilor în zilele lucrătoare au fost eliminate. Anularea acestor taxe a fost adoptată în ședința Consiliului Local (CL) Vaslui, prin hotărârea care vizează stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale pentru anul 2020

La data de 6 iulie 2020, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Vaslui, prin referatul nr. 45927 a solicitat în conformitate cu prevederile Codulului administrativ eliminarea taxei pentru încheierea căsătoriei. Prin hotărâre CL Vaslui nr. 51/25 aprilie 2019 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale, pentru anul 2020, au fost aprobate taxe speciale în conformitate cu prevederile Codului fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, au fost prevăzute următoarele taxe, propuse de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Vaslui: taxa pentru oficierea căsătoriilor în zilele lucrătoare: luni-vineri (10.00 – 15.00)- 20 lei; taxa pentru oficierea căsătoriilor în afara programului de lucru – 212 lei; taxa pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare: sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale – 212 lei.

”Conform dispoziţiilor Codului administrativ – Nu se pot stabili taxe speciale pentru publicarea pe pagina de internet a declaraţiei de căsătorie ori pentru încheierea căsătoriei, indiferent de locul unde aceasta are loc. Având în vedere aceste prevederi legale, se impune modificarea hotărârii CL Vaslui în sensul eliminării taxelor speciale pentru oficierea căsătoriilor în zilele lucrătoare: luni-vineri (10.00 – 15.00), pentru oficierea căsătoriilor în afara programului de lucru şi pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare: sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*