Home » Administratie » Școlile din Bârlad nu sunt pregătite pentru noul an școlar. Primarul Boroș se joacă de-a investițiile

Școlile din Bârlad nu sunt pregătite pentru noul an școlar. Primarul Boroș se joacă de-a investițiile

Deputat Adrian Solomon

Școlile din municipiul Bârlad nu sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. În contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, autoritățile locale au obligația să adopte măsuri de urgență pentru protejarea sănătății elevilor. În schimb, primarul Dumitru Boroș și echipa lui de la primărie se ocupă de cu totul alte lucruri, care nu au nicio legătură cu interesele bârlădenilor. În loc să demareze investiții masive pentru reabilitatea unităților școlare, Boroș inaugurează proiecte imaginare de infrastructură.

Preocupat să-şi plătească clienţii politici Păun&fii cu 800 de lei/câine sau să-i preamărească pe Romulus şi Remus cu ajutorul cuceriţilor geto-daci de-ai lui Mandachi #şîeu, Boroş a uitat ce nici nu prea a ştiut în cei patru ani de mandat – cît 40 de lungi, nu din cauza realizările frumoase dar care lipsesc cu desăvârşire, ci de la minciunile despre şosele de centură finalizate ori locuri de muncă nenumărate – şi anume că începe în curând şcoala.

În timp ce guvernul se plânge că lucrează sub presiunea opoziţiei şi se pregătește să încalce a nu ştiu câta oară legile, tăind alocaţii, pensii şi salarii din septembrie – în plan local primarul nostru scrie de zor comunicate.

Ba că încep lucrările la şoseaua de centură care trebuia să fie, conform promisiunilor boroşiste, terminată, ba că autostrada Tişiţei intră-n linie dreaptă, scriitorul fantasy Boroş laolaltă cu prietenul de născociri tragicomice pe bază de spirtoase Arnăutu, creează lumea paralelă a bunăstării liberale.

Între timp, în realitatea noastră bărlădeană, numărul bolnavilor COVID creşte, spitalul se apropie de limita maximă a internărilor, concomitent cu creşterea la nivel naţional a cazurilor şi cu măsurile ”inteligente” ale guvernului de combatere a fenomenului (e tare asta cu Sică Dansatorul care interzice dictatorial petrecerile de noapte, cine să-l creadă pe beţiv?).

Începe acuşi şcoala domn Boroş! Guvernul vă cere să ”suplimentaţi spaţiile de predare”, ia spune, te descurci? Dacă te preocupă cât de cât chestiunea şi nu risipeai în toţi anii ăştia mii de miliarde din cel mai mare buget pe care l-a avut Bârladul post ‘89 pe hârtii cadastrale nefolositoare, pe capturarea ineficientă de câini comunitari, pe centrale cumpărate pentru false motive, pe parcuri supraevaluate etc etc, poate acum făceam altfel faţă provocărilor.

Învăţământul exclusiv online nu este doar ineficient domnul Boroş – asta pot sa-ţi spună şi soţia sau profesorii tăi liberali, dar este mai ales alienant social, fenomen cu impact pe termen mediu si lung, accentuat şi de guvernările austere lipsite de orice urmă de solidaritate pe care le promovaţi voi, liberalii, peste tot în lume.

Când ţi-am cerut în iarnă să prinzi în buget consolidarea Colegiului Codreanu ne spuneai nouă, pesediştilor, că suntem populiști, că nu sunt bani. Pentru câinii capturați doar pe hârtie și pentru parcuri supercostisitoare ai avut bani. Încăpățânarea copilărească și interesele oculte au parazitat cu succes administrația iar consecințele se văd acum. În conluzie, ești capabil să reduci riscurile medicale ale reluării școlii prin investiții masive în timpul ăsta puțin a mai rămas sau o să dai din umeri neputincios ca și în cazul spitalului sau ca în multe alte cazuri, indicând vinovații imaginari din lumea voastră paralelă?

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*