Home » Local » Zeci de firme locale au fost sancționate, din cauza nerespectării măsurilor împotriva COVID-19

Zeci de firme locale au fost sancționate, din cauza nerespectării măsurilor împotriva COVID-19

Inspecția Muncii Vaslui a efectuat, în ultimele zile, acţiuni de prevenire şi control împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui.  Controalelel au vizat identificarea muncii nedeclarate, precum şi modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei COVID-19.

Manuela Moraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, a precizat că au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale și terasele. În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare, dar şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

”Au fost verificaţi 74 de angajatori, din care un număr de 43 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat un număr de 71 de sancţiuni contravenţionale, 70 de avertismente şi o amendă în valoare de 3.000 de lei. Pentru aspectele constatate în domeniul sănătății și securității în muncă au fost dispuse măsuri de respectare a legislaţiei şi a Legii nr. 55/2020. Acțiunea desfășurată s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite și dispuse prin acte normative privind protecția împotriva SARS-COV-2”, a precizat Manuela Moraru.

Acțiunile se încadrează în planul de acțiune al ITM Vaslui privind combaterea muncii nedeclarate și identificarea abaterilor în domeniul sănătății și securității în muncă. Aceste acţiuni vor continua în vederea verificării legislaţiei muncii şi a normelor de securitate  şi sănătate în muncă în special în contextul prevenirii răspândirii  SARS-COV-2.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: