Home » Local » Decizii cruciale ale CJSU Vaslui împotriva COVID-19. Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise

Decizii cruciale ale CJSU Vaslui împotriva COVID-19. Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise

de Dănuț CIOBANU 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui s-a întrunit în şedinţă extraordinară din data de 3 august 2020 și a luat următoarele hotărâri. 

Începând cu data de 4 august 2020, ora 00:00, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de 3 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, spații cum ar fi: piețele agro-alimentare, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane etc), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, în funcție de specificul activităților desfășurate pe raza unităților administrativ teritoriale, vor putea stabili și alte spații publice deschise pentru care să se aplice măsura obligativității purtării măștii de protecție, cu delimitarea exactă a spațiului și cu precizarea intervalului orar.

Începând cu data de 4 august 2020, în intervalul orar 23:00 – 06:00, se interzice comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și al băuturilor alcoolice și nealcoolice.

În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. De asemenea, se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00 – 06:00,  începând cu data de 4 august ora 00:00.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise, prevăzute la art.1, afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție. Măsurile dispuse la prezenta hotărâre vor fi aplicate pe perioada stării de alertă, 4-17 august 2020, cu posibilitatea prelungirii termenului.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: